*المقادير*
بطه كبيرة
كيلو بصل مقشر مفروم
نصف معلقه كبيرة زبده
معلقه صغيرة خل
ملح وفلفل وكمون
*للتقديم ارز مفلفل*
كيلو بصل مقشر مفروم
نصف معلقه كبيرة زبده
معلقه صغيرة خل
ملح وفلفل وكمون
*للتقديم ارز مفلفل*
*طريقة التحضير*
نقوم بتتبيل البطة بالملح والفلفل من الداخل والخارج
وناخذ نصف البصل ونقوم بتتبيله جيدا بالملح والفلفل والكمون
ونقوم بحشو البطه بالبصل وتوضع فى الفرن لمدة نصف ساعه وبعد النصف ساعة
نرفع الغطاء من حين لاخر وترش البطه بالصلصة وتقلب حتى يتم نضجها
ونقوم بعصر البصل الباقى من الماء ويشوح فى الزبده ويضاف عليها الخل ويتبل البصل بالملح والفلفل والكمون ونتركه على النار حتى يتشرب بالفلفل مع اضافة الارز ونقوم بتقطيع البطه قطعا متوسطة ونقوم بغرف الارز فى قالب وبقلب فى طبق التقديم ويوضع البصل المجهز فى الوسط وترص قطع البط حول الارز
وناخذ نصف البصل ونقوم بتتبيله جيدا بالملح والفلفل والكمون
ونقوم بحشو البطه بالبصل وتوضع فى الفرن لمدة نصف ساعه وبعد النصف ساعة
نرفع الغطاء من حين لاخر وترش البطه بالصلصة وتقلب حتى يتم نضجها
ونقوم بعصر البصل الباقى من الماء ويشوح فى الزبده ويضاف عليها الخل ويتبل البصل بالملح والفلفل والكمون ونتركه على النار حتى يتشرب بالفلفل مع اضافة الارز ونقوم بتقطيع البطه قطعا متوسطة ونقوم بغرف الارز فى قالب وبقلب فى طبق التقديم ويوضع البصل المجهز فى الوسط وترص قطع البط حول الارز
*والف هناء وشفاء*