السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
النهارده ان شاء جيبالكم من مطبخى عمل المسقعه المصريه وتعتبر المسقعه من المأكولات الشعبية المنتشرة بمصر وتوجد في مطاعم المأكولات الشعبية وأيضا تعتبر أكلة منزلية فهي تصنع في البيت ومكوناتها بسيطة جدا تتميز برخص ثمنها.
فهي وجبة للبسطاء لبساطة محتوياتها فهناك مسقعة باللحم ومسقعة بدون لحم واليكم اجمل واطعم طريقه لعمل المسقعه باللحمه المفرومه بالخطوات والصور من مطبخى الخاص يارب تنال اعجابكم .
الخطوه الاولى
يكون عندك لحمه متعصجه طب ازاى تعصجيها
تحطى الزيت والسمنه على النار
وبعين تقومى حاطه اللحمه المفرمه ولما يصبح لونها كده
تضيفى البصل المقطع مربعات
وقبل ما يقرب يستوى بشويه متنسيش
البهارات والملح والفلفل الاسمر
وبكده نكون عاملنا اللحمه المفرومه
يكون عندك لحمه متعصجه طب ازاى تعصجيها
تحطى الزيت والسمنه على النار
وبعين تقومى حاطه اللحمه المفرمه ولما يصبح لونها كده
تضيفى البصل المقطع مربعات
وقبل ما يقرب يستوى بشويه متنسيش
البهارات والملح والفلفل الاسمر
وبكده نكون عاملنا اللحمه المفرومه
مقادير صنيه المسقعه
بصل مقطع شرائح
باذنجان مقلى نص قلى
فلفل رومى مقطع شرايح
تومه مقطعه شرايح
طماطم متقطعه شرايح
وكوب عصير طماطم مصفاه
ده بالاضافه للحمه المعصجه اللى عملناها
باذنجان مقلى نص قلى
فلفل رومى مقطع شرايح
تومه مقطعه شرايح
طماطم متقطعه شرايح
وكوب عصير طماطم مصفاه
ده بالاضافه للحمه المعصجه اللى عملناها
خطوات عمل الصنيه سهله خالص تبدائى برص الطبقات خطوه بخطوه زى اللى فى الصور
1
1
2
3
4
5
6
7
8
متنسيش الملح والبهارات والفلفل الاسمر
متنسيش الملح والبهارات والفلفل الاسمر
وبالنهايه ده شكلها عند التقديم