الجلاش من الحلويات الشرقية الرائعة اليوم سأقدم لكم طريقة سهلة لعمل الجلاش المقادير: لفة جلاش نص كيلو الشربات- زيت او زبدة سايحة او مزيج بينهم للدهن بين طبقات الجلاش - الحشو سودانى و زبيب و جوز الهند - معلقتين قرفة
الطريقة :نفرد الجلاش و ندهن كل ورقة الجلاش زيت ما عدا جزء صغير عشان هنضيف فيه الحشو و بعدين هنلفه رول و هنحط رول الجلاش فى صنيه مدهونه زيت و لما نخلص لف كميه الجلاش كلها تقطعها بالسكين و ندهن الوش زيت و ندخلها فرن ساخن طبعا تغير لونه للدهبى نطلعه من الفرن و هنسقيه بالشربات البارد لا نغطيه عشان يبقى مقرمش
و بالهنا والشفا
الطريقة :نفرد الجلاش و ندهن كل ورقة الجلاش زيت ما عدا جزء صغير عشان هنضيف فيه الحشو و بعدين هنلفه رول و هنحط رول الجلاش فى صنيه مدهونه زيت و لما نخلص لف كميه الجلاش كلها تقطعها بالسكين و ندهن الوش زيت و ندخلها فرن ساخن طبعا تغير لونه للدهبى نطلعه من الفرن و هنسقيه بالشربات البارد لا نغطيه عشان يبقى مقرمش
و بالهنا والشفا