كل عام والامة الاسلامية بصحه وبخير ، بمناسبة شهر رمضان المعظم ، شهر الرحمه والغفران ، شهر التوبة والعتق من النيران ، يعم علينا وعلى حضراتكم باليمن والبركات .
انواع حشو القطايف .
هنا نوعين من القطايف ( قطايف حلو ، قطايف حادق ) .
قطايف الحلو مثل :
قطايف بالمكسرات لوز محمص ومجروش وفستق مجروش وزبيب وجوز هند وسكر خشن و ... الخ
اما القطايف الحادق مثل :
قطايف بالبسترمة ، قطايف بجميع انواع الجبن ، قطايف باللحمه المفرومة ، قطايف بالموزاريلا ، قطايف بالبيفى ، ............... الخ
القطايف من الاكلات المفضله فى البيوت المصرية فى شهر رمضان ، والجميع يهتمون بيها .
اقدم لكم طريقه عمل القطايف فى المنزل بدلا من السوق والبائعه ، وبجميع حشوها .
بالمقادير طريقه عمل القطايف بجميع حشوها .
* المقادير:
1.5 كوب دقيق
1 كوب لبن
1 كوب ماء
فطعة خميره بحجم عين الجمل أو ملعقه صغيره خميره فوريه
ذرة ملح
ملعقه صغيره سكر
* طريقه العمل :
نضع كل المقادير فى الخلاط الكهربائى ما عدا الخميره ندعكها بالسكر بالملعقه حتى تسيل ثم نضيفها فى الخلاط على باقى الخليط ونضرب ونتركها تخمر من ساعه الى ساعتين..الطبخ: بتكون عجينه لينه عن بتاعت الكيك...وعلامة التخمر الفقاقيع الموجوده بها...
ثم نحضر مقلاه وندهنها زيت خفيف ونضعها على النار حتى تسخن وبمعلق كبيره نأخذ من الخليط ونضع وحدات فى المقلاه حتى تجف الاطراف وتثقب من المنتصف
نطلعها بطرف سكين على فوطه نضيفه حتى تبرد
ثم وبكده يكون عندك قطايف صنع يديكى ...
ممكن حشوها ووضعها بكيس فى الفريزر لحين أستعمالها وتقلى وهى مجمده ويصير عندك أحلى قطايف
* الحشو و طريقه عمله :
1_ قطايف بالبسطرمة : اجبلى البسطرمة وضعى كمية قليله على القطايف وثم قومى بقفلها بالطريقه المعتاده
2_ اللحم المفروم : تبعى نفس الطريقه السابقه .
3 : الجبن والموزاريلا : تبعى نفس الطريقه السابقه .
4 : القطايف بالمكسرات : تبعى نفس الطريقة السابقة .