-كوب سكر
-كوب ونصف كريمه لباني..وممكن نستغنى عنها بكيس كريم شانتيه مخفوق باللبن وممكن الاستغناء خالص عنها لان مش كل مره لاوم يكون موجود ف البيت كريمه او اللي بيستغلاها يعمل ايه دي اختياري منكم
-فانيليا

]
اللبن ا حسب رغبتك في سمكها والتخانه المطلوبة انا عملت 4كوب ونصف

نحضر وعاء غويط او حله ثم نضع فيها كل المقادير السابقة




نضيف الارز ثم نصب عليه اللبن وبعدين الكريمه وبعدين السكر وقلبتجيداوثم نرفعها على النار

ونستنا لحد ماتغلي دقيقه كدا

ونطفي ونتركها حوالي ساعه ..او ساعه وربع حتى ينضج الارز ويمتزج مع اللبن الحليب
ونرجع نشغل النار تاني ونقلب وطبعا انتو شايفني اهوت بحط الفانليا

بس مبحطش كتير عشان متمررش الطعم
وعندما تصلىللسماكة المناسبة ..نقوم بغرفها فى الاطباق المناسبة
وهذا هو الشكل النهائى

اتزين بالزبيب بحيث ياخد شكل

لعمل االى كاسة قمر الين
l