طبق الارز باللبن من الوجبات المحببه لدى الجميع وهو طبق مغذى ولذيدةويقبل عليه الاطفال والكبار وهو يجتوى على السكريات والمواد النشويةوالبروتين والاملاح والمعادن المكونة فى البن الى جوار المواد الدهنية والتى تتركز فى قشطة الحليب كامل الدسم
-كوب سكر
-كوب ونصف كريمه لباني..وممكن نستغنى عنها بكيس كريم شانتيه مخفوق باللبن وممكن الاستغناء خالص عنها لان مش كل مره لاوم يكون موجود ف البيت كريمه او اللي بيستغلاها يعمل ايه دي اختياري منكم
-فانيليا
]
اللبن ا حسب رغبتك في سمكها والتخانه المطلوبة انا عملت 4كوب ونصف
نحضر وعاء غويط او حله ثم نضع فيها كل المقادير السابقة
نضيف الارز ثم نصب عليه اللبن وبعدين الكريمه وبعدين السكر وقلبتجيداوثم نرفعها على النار
ونستنا لحد ماتغلي دقيقه كدا
ونطفي ونتركها حوالي ساعه ..او ساعه وربع حتى ينضج الارز ويمتزج مع اللبن الحليب
ونرجع نشغل النار تاني ونقلب وطبعا انتو شايفني اهوت بحط الفانليا
بس مبحطش كتير عشان متمررش الطعم
وعندما تصلىللسماكة المناسبة ..نقوم بغرفها فى الاطباق المناسبة
وهذا هو الشكل النهائى
اتزين بالزبيب بحيث ياخد شكل
لعمل االى كاسة قمر الين
l