لكل زوارنا من خلال موقعنا نجوم مصريه الكفته طبعا كلنا بنحبها وبنفضلها وتعتبر الكفته من الاكلات المحبوبه جدا لدى الكبار والصغار والنهارده جيبالكم طريقه روعه لعمل الكفته واليكم اجمل واطعم طريقه لعمل الكفته المشويه يارب تنال اعجابكم ورضاكم
المقادير :-
كيلو لحمة مفرومة
3 بصلات وسط
2 معلقة سمنة
نص حزمة بقدونس اخضر
نص حزمة كزبرة خضراء
ربع حزمة شبت
عصير بشر طماطمايه
ملح وبهارات ( فلفل اسمر - كمون - كسبرة ناشفة )
2 قطعة فحم شوى
التحضير والطبخ:-
تفرمى البصل وتاخدى شويا من مية البصل حطيهم فى طبق وعليه عصير بشر الطماطمايه ومعاه شويا ملح وفلفل اسمر وسيبهم على جمب.
ونحط بشر البصل وقطع البقدونس والشبت والكسبرة ونحطهم على اللحمة والبهارات والسمنة وقلبيهم كلهم كويس بااديك.
ونحط 2 قطعة فحم وسوى الفحمة على النار وبعدين حطيها فى نص اللحمة المفرومة. والفحم فى منتصف الكفته
وبعدين نرش شوية زيت على الفحمه علشان تتطلع البخار ونغطيها عالطول ونسيبها ربع ساعة لحد ما العجينة تتشرب البخار.بعد رش زيت على الفحمه وخروج بخار
ونجيب خلة خشب ونعمل صوابع الكفتة واحنا بنصبعها نبل ايدينا من خليط مية البصل ونصبع الكفتة وبعدين نطلعها من السيخ ونحطها فى الصينية ويفضل ان تكون الصوابع كبير لانها لما تستوى هتقصر شويا.
صوابع الكفته
وندخلها الفرن سخنة نحطها من تحت وكل شويا نحرك الصينية واول ماتبتدى تنشف من ميتها اللى نزلتها ارفعها لفوق تحت الشويا وبرضه كل شويا نحرك الصينية لحد ما الكفته تاخد لون وكدا استوت