ومين فينا مبيحبش دجاج كنتاكي او الفراخ عموما النهارده هنتكلم عن دجاج كنتاكي في البيت بكل سهوله وانتي ضمناه نضافته وعمايله من ايديكي وجبه سهله اسرع من انك تنظري الدلبيفري وكمان هتكسبي خبره كبيره من خلالها لانها بيحبها الاطفال والكباركمان الخلطه السحريه دي هتخلي اكلكم شكل تاني خالص
ومع الطريقه
طريقة عمل دجاج كنتاكي بالخلطة السرية
المقادير :
دجاجة 8 قطع
تتبيلة الدجاجة :
-التتبيلة لكمية دجاجة كاملة
-2 حبة بصل
-1 كيس مرقة فورية
-بصل وثوم بودرة
-زنجبيل بودرة
-بهارات دجاجة
-زعتر
-فلفل
-شطة
-سماق
-1 م ص ملح
-2 م ك خل
-1 م ك دبس رمان
مقادير تغطية الدجاجة:
نفس البهارات المذكورة مسبقا
2 كوب دقيق
نصف كوب ماء
1 م ص بيكنج بودر
زيت للقلى
الطريقة:
نتبل قطع الدجاجة بخلط مقادير التتبيلة ونتركها فى الثلاجة قبلها بيوم كامل
نحضر مقادير التغطية
نخلط كوبين الدقيق مع البهارات كما هى بالتتبيلة ايضا ولكن البهارات فقط والملح والفلفل والمرقة القورية مع ملعقة صغيرة من البيكنج بودر
ويقسم هذا الخليط الى قسمين
ناخد واحد منهم ويوضع علية نصف كوب الماء حتى يصبح سميك مثل العجينة الرخوة او عجينة لقمة القاضى تقريبا
تغمس الدجاجة المتبلة مسبقا فى الخليط السائل ثم الخليط الجاف دون ان تكبسي على
قطع الدجاجة وتوضع فى زيت ساخن جدا ثم تهدأ على حرارة متوسطة حتى يكتمل سواها
ملحوظة هامة :
يجب عمل الدجاجة فى الخليط فور القلى حتى تعطى القرمشة المطلوبة مثل الدجاجة الجاهزة وتكون هشه وتقلى حتى يصبح لونها ذهبى او بنى فاتح
بالهنا والشفاء