من اجمل الاكلات اللي هتعجبكم جدا وهتحبوها انتم واطفالكم ومحدش بيختلف عنها هي الكبده المشويه انا بعشقها وممكن نعملها بالرده او الفيشتار او باي طريقه بتحبوها الكبده رائعه جدا وعشانكم ان شاء الله النهارده هنعمل لكم اجمل طرق لشوي الكبده
طبعا دي طريقه الكبده العجالي مش الضان ولا الجمالي عشان كل كبده فيهم بتختلف من السوي والقرمشه وكمان عشان لو اتشوت او استوت اوي بتنشف جداا
المقادير:
1/2 كيلو كبدة (جاموسي)
4 ثمرات فلفل أخضر رومي متوسطة
6 فصوص ثوم كبيرة
م ك زيت ذرة
ملح وفلفل وبهارات
عصير بصل + عصير ليمونة + قليل من الخل
----0000000000000:
التحضير: 1- تقطع الكبدة مكعبات صغيرة.
2- يقطع الفلفل الأخضر مكعبات صغيرة.
3- يقطع الثوم شرائح صفيرة.
4- تتبل الكبدة في عصير البصل والليمون والخل لساعة تقريبا ثم تصفى.
----00000000000000000000000
1- يوضع الزيت في الحلة على النار حتى يسخن تماما.
2- يضاف الكبدة وتقلب جيدا حتى تتحول للون الغامق ثم تقلل النار من تحتها.
3- تخرج الكبدة ماء منها وعندما تبدأ في تشربه يوضع الفلفل والثوم والملح والفلفل الأسود وتقلب قليلا ثم يطفأ عليها بشرط عدم نشفان الماء كليا، وتقدم ساخنة.
وبالهنا والشفا