** اولا الكوسه بالشاميل
بنجيب الكوسه ونضعها في ماء معلي لمده 10 دقائق ونطلعها ونجيب ربع كيلو لحم مفروم من الجيش ب 10 جنيه ونفرم بصلتين وفلفل اخضر او الوان وطماطميه وبعد ماللحم تتعصج نحط فالاخر الطماطم
ونضع فالصنيه طبقه كوسه طبقه عصاج طبقه بشاميل وهكذا
وبتطلع بالشكل
ممكن لو اشتريتي 3 فرخات في اول الشهر شيلي الكبد والقوانص بتاعتهم وبدل ماتحشيس باللحم المفروم احشي بالكبد والقوانص
** المسقعه بالبشاميل
باذنجان مقطع مكعبات مع فلفل مع بطاطي وبنقليهم عادي جدااا
فالزيت وبعد كده بنصفي الزيت منهم ونعمل البشاميل وةنعصج اللحمه او كبده وقوانص ونرص طبقات وفي الفرن ع طوول
الجوانح
ممكن تشتري كيلو جوانح فراخ وتسلقيهم وتحمريهم بالفيجتار مع مكرونه
الكشري المصري طبعا لو معندكيش امكانياته كلها ممكن تعملي عدس اصفر وفالرز وصلصله وسلطه ويبقا كشري
ممكن الجوانج لو مبتحبيهاش تسليفها وتفصيصي اللحم اللي فيها وتعمليها مع مكرونه بشاميل كانها نيجرسكوا
البيتزا
دقيق وزيت بعجينه العشر دقائق وصلصله طماطم وطماطمه وفلفله وبصله وزيتون اسمر وتكون بيتزا خضار تحفه مارجريتا
العدسس الشتا جااي وبيحب العدددس بيدفي الاصفر ياما بالرز او بالشعريه والعيش
كمان في تكات كده حلوه للميزانيه
اشتري الخضار باليوم عشان المخزون مش حلو لصحتك
والفراخ واللحم من الجيش اي منفذ جيش وتاكدي انو من الجيش لان بتكون اللحوم صابحه مش مستوره ولذيذه
عاده انا بشتري اللحم من الجزار لكن المفروم من الجيش وزللاسف مبلاقيش فراخ بلدي وبط فالجيش فبجيب من اللي بيربوا فراخ بلدي لانها الذ واطعم بكتيررر
كمان الرومي والنعاام فالجيش ارخص بكتير من برا وتحفه
كمان لو عندك بيض اعملي شكشكوكه بيض بالدمعه مع فول مدمس وعدس بجبه ميسلوق واكله حرشه جميله
يارب اكون قدرت افيدكم