لكل حبيبين فراخ كنتاكى النهارده سوف اقدم لكم من موقعنا نجوم مصريه المميز طريقه عمل فراخ كنتاكى وتعتبر فراخ كنتاكى من الاكلات اللذيذه المميزه واليكم اجمل واطعم طريقه لعمل فراخ كنتاكى يارب تنال اعجابكم ورضاكم
المقادير: -
فرخة واحد كيلوونصف
بصلة
طماطم
8 اعواد كرفس
نصف معلقة قرفة
نصف معلقة جنزبيل
نصف معلقة فلفل اسمر
معلقة صغيرة ملح
نص معلقة شطة حسب الرغبة
التحضير: نخلط كل المقادير بتاعة الخلطة فى الخلاط
البصل والطاطم والكرفس والجنزبيل والقرفة والملح والشطة والفلفل الاسمر مع ربع كوب مياة صغير ونتوضع على الفراخ المقطعة وهى ناية
وتترك فى التتبيلة من نص ساعة الى ساعة مش اكتر علشان الفراخ متقطعة فا متخسرش سوايلها ونحط الدقيق على النشاونخلطهم ورشة ملح خفيفة وجنزبيل وشطة لو عايزة ونبطن الفراخ زى السمك بالظبط
الطبخ: تجيبى طاسة عميقة وتحطى فيها لتر زيت مش اقل من كدة ولو هتعملى بطاطس جنبها اقلى البطاطس الاول وتحطيها على نار وسط لا علية تحرق الزيت ولا هادية تنشف الفرخ وتحطى 5 او 6 قطع فى المرة متخفيش بس متحركيش الفراخ اللى لمى تشمع وتبتدى تحمر من تحت
مدة القلى من 11 الى13 دقيقة طبعا حسب حجم الفرخة
ووالف هناا وقدمتها مع رز كنتاكى المبهر