اولا هنعمل فراخ بالنشا سهله جدا وسريعه وعشان متحتاريش هنجيب الفرخه ونخلي منها الصدر بكل سهوله وبعدين نقطعها في ناس بتسميه فراخ بانيه وفي فيليه علي حسب نطقك ومعرفتك رغم ان اللي متعارف عليه ان السمك هو اللي اسمه فيليه والفراخ بانيه عامه هندخل فالموضوع اولا بانيه صدر فرختين نبيله بالتوابل بتاعتنا و بتوابل بصل بودره وتوم بدره وشويه شطه صغيرين وندعك بالتوابل كويس و هاضيف عليهم بيضه ومعلقه توم مفروم ومعلقتين نشا ومعلقه ملح
2-
ونقليهم في زيت غزير جدا ونقدمها مع بطاطس محمره
وعشان نعطي نكهت للبطاطس ممكن تحطيها في ميه وملح لو عاوزاها بطعم الملح
وميه ومرقه دجاجه لو عاوزاها بطعم الفراخ