طريقه عمل المقلوبه
مقادير عمل المقلوبه
لحمه نصف كيلو مقطعه
بصله مفرومه
حبهان وقرنفل وبهاراتك المحببه
الطريقه
نقطع البصل كويس ونحط معاها المنكهات اللي تحبها ونشوحهم شوية..
ثم نضع اللحمة ونشوحها كويس جداا ..
ونضيف الماء عشان نعمل مرق
المقادير للمقلوبة:
بصل مقطع شرائح - رز بهارات الرز
بطاطس - بتنجان - زيت للقلي
الطريقة
:نقشر البصلات ونقطعهم جيدا
ونحمر البطاطس والبذنجان والبصل ونصفي الزيت منهم
نروح للرز نغسلة كويس وبعدين وهو مبلول نحط عليه البهارات
وهي قرفة - كركم - بهارات مشكلة - بهار رز - كاري
فلفل احمر مش كتير
كدا جاهزين نطبق المقلوبة
اول حاجة نجيب الحلة اللي حنعمل فيها
ونرش شوية رز ودا علشان لما نقلب المقلوبة تطلع كل المقلوبة
انا بحب شكلها يكون جميل
لو مستعجلة حطي كل الحاجات طبقات وخلاص
برص البطاطس
ونضع اللحم في الوسط
وبعدين بحاول اوقف البتنجان وارصة داير ما يدور وبعدين احط البصل في الوسط
واخيرا نحط كل الرز بالشكل كدا..
وقت السوا
فاكرين الشوربة اللي فوق نحطها تغلي على النار ويكون ملحها طالع شوية
الشوربة لازم تكون بتغلي
ونحط الشوربة بالمغرفة علشان ما نخربش الطبقات ..