كما عودناكم دائما لتقديم اسهل وافضل الطرق لطبخ بأقل التكاليف و نقدم اليكم اليوم طريقه عمل الكفته المشويه بنفس طعم الحاتي وسوف نعطيكي اسرار طبخه مميزه ونسهلها عليكي
اولا المقادير هي عباره عن
نصف معلقه صغيره فلفل اسود + نصف كيلو من اللحمه المفرومه +نصف معلقه بهارات +نصف معلقه بهارات لحمه ونصف مشويات+ نصف معلقه بابريكا+ نصف معلقه شطه+معلقه ملح كبيره+3بصلات حجم متوسط +عيش فينو او كيزر+ كوب بقدونس مفروم + كوب ماء
واليكي طريقه التحضير
اولا يفضل فرم اللحمه يكون كبيرا اي خشن وليس فرما ناعما ويفضل ان تكون تحتوي علي نسبه 20% من الدهون
1- تقطيع العيش الكيزر قطعه متوسطه وبعد ذلك تضعي عليه الماء ويكون في طبق عميق بحيث مستوي الماء يغطي قطع العيش وتتركوهم ساعه تقريبا حتي العيش يشرب الماء
2- تقطيع البصل اجزاء كبيره ثم تفرميه فرما ناعما جدا وممكن تبشريه 3- يفضل وضع اللحمه المفرومه في طبق كبير وعميق ليسهل تقليب اللحمه مع المكونات الاخري
4- تضيفي جميع البهارات التي ذكرانها في اول التقادير علي اللحمه المفرومه
5- بعد الانتظار ساعه تقومي بعصر العيش من الماء بيدك وتضعيه في طبق اللحمه وترمي الماء المتبقي من العيش
6- تقومين بعصر البصل المفروم بيدك وضعي طفل البصل علي اللحمه المفرومه ولكن تحتفظي بماء البصل لانك ستحتاتجيه
7- بعد ان جمعتي كل المكونات قومي بالتقليب الجيد وعند اختلاط جميع المكونات باللحمة المفرومة اتركي اللحمة المتبيلة علي الأقل مدة ساعة قبل الشواء
واليكي طريقه الشوي هو ان تقومي بوصع الفحم علي نار عاليه باستخدام البوتوجاز وتحضري اسياخ الشوي وتحضري صنيه المونيوم وتغلفيها بورق الفويل ثم شغلي الفرن تقومين بعمل اللحمه كور تقريبا تشابه حجم حبه البرتقاله ثم تمسكي كره اللحمه المفرومه وتضيعها داخل السيخ وتفريدها بحيث يكون متوسط السمك ولا يكون رفيع وبعد ان الفحم يشتعل علي النار تاخذي الفحم بحذر وتضعيه داخل الصنيه المغطاه بورق الفويل ثم تقومي بوضع الشبك علي الصنيه ورصي عليها سيخ اللحمه ثم ضعي الصنيه في الفرن تحت الشوايه وتتركيه لمده خمس دقائق تحت الشوايه ثم تحضري ماء البصل المتبقي وتفرشيه علي اسياخ اللحمه وتضعي الصنيه تحت الشوايه مره اخري بعد مرور خمس دقائق اخريين تلاحظي ان لون اللحمه بني تقومي بتقليبه وتمرري عليه ماء بصل مره ثانيه وبعد ذلك تخرجي الصنيه من الفرن وتقومين بازاله الاسياخ وبعدها تقدم اللحمة في طبق التقديم الذي نضع فيه القليل من البقدونس المفروم
بالهنا والشفاء
اولا المقادير هي عباره عن
نصف معلقه صغيره فلفل اسود + نصف كيلو من اللحمه المفرومه +نصف معلقه بهارات +نصف معلقه بهارات لحمه ونصف مشويات+ نصف معلقه بابريكا+ نصف معلقه شطه+معلقه ملح كبيره+3بصلات حجم متوسط +عيش فينو او كيزر+ كوب بقدونس مفروم + كوب ماء
واليكي طريقه التحضير
اولا يفضل فرم اللحمه يكون كبيرا اي خشن وليس فرما ناعما ويفضل ان تكون تحتوي علي نسبه 20% من الدهون
1- تقطيع العيش الكيزر قطعه متوسطه وبعد ذلك تضعي عليه الماء ويكون في طبق عميق بحيث مستوي الماء يغطي قطع العيش وتتركوهم ساعه تقريبا حتي العيش يشرب الماء
2- تقطيع البصل اجزاء كبيره ثم تفرميه فرما ناعما جدا وممكن تبشريه 3- يفضل وضع اللحمه المفرومه في طبق كبير وعميق ليسهل تقليب اللحمه مع المكونات الاخري
4- تضيفي جميع البهارات التي ذكرانها في اول التقادير علي اللحمه المفرومه
5- بعد الانتظار ساعه تقومي بعصر العيش من الماء بيدك وتضعيه في طبق اللحمه وترمي الماء المتبقي من العيش
6- تقومين بعصر البصل المفروم بيدك وضعي طفل البصل علي اللحمه المفرومه ولكن تحتفظي بماء البصل لانك ستحتاتجيه
7- بعد ان جمعتي كل المكونات قومي بالتقليب الجيد وعند اختلاط جميع المكونات باللحمة المفرومة اتركي اللحمة المتبيلة علي الأقل مدة ساعة قبل الشواء
واليكي طريقه الشوي هو ان تقومي بوصع الفحم علي نار عاليه باستخدام البوتوجاز وتحضري اسياخ الشوي وتحضري صنيه المونيوم وتغلفيها بورق الفويل ثم شغلي الفرن تقومين بعمل اللحمه كور تقريبا تشابه حجم حبه البرتقاله ثم تمسكي كره اللحمه المفرومه وتضيعها داخل السيخ وتفريدها بحيث يكون متوسط السمك ولا يكون رفيع وبعد ان الفحم يشتعل علي النار تاخذي الفحم بحذر وتضعيه داخل الصنيه المغطاه بورق الفويل ثم تقومي بوضع الشبك علي الصنيه ورصي عليها سيخ اللحمه ثم ضعي الصنيه في الفرن تحت الشوايه وتتركيه لمده خمس دقائق تحت الشوايه ثم تحضري ماء البصل المتبقي وتفرشيه علي اسياخ اللحمه وتضعي الصنيه تحت الشوايه مره اخري بعد مرور خمس دقائق اخريين تلاحظي ان لون اللحمه بني تقومي بتقليبه وتمرري عليه ماء بصل مره ثانيه وبعد ذلك تخرجي الصنيه من الفرن وتقومين بازاله الاسياخ وبعدها تقدم اللحمة في طبق التقديم الذي نضع فيه القليل من البقدونس المفروم
بالهنا والشفاء