من الالاكلات الجانبية المشهورة والمحبوبة لدى الكثير هو الجلاش بوصفاته المتعددة وبالرغم من كونه طبق جانبي الا انه لا يخلو من على موائد العزائم والافراح والمناسبات
فهو يكمل الموائد ويضفى عليها الكمال واليوم اتينا لكم بوصفة من وصفات الجلاش بحشوة جديدة ومختلفة من طريقة الشيف نجلاء الشرشابى من برنامج على اد الايد من قناة سي بي سي سفرة المصرية
يارب تعجبكم والوصفة وتجروها وهتعجب الاولاد اكيد وكمان هيا مفيدة جدا ليهم لانها فيها البسطرمة والبسطرمة ليها فوائد كتير جدا
المقادير
جلاش
سمن
فلفل أخضر رومى
جبنة رومى مبشورة
جبنة موتزاريلا
بسطرمة مفرومة
بيضة
نصف كوب لبن
ملح
فلفل أسود
طريقة التحضير
فى البداية ندهن الجلاش بالسمن السايح ونخلط الجبنة الرومى المبشورة مع
الفلفل الرومى والجبنة الموتزاريلا والبسطرمة والقليل من الملح
ضعى الحشوة على ورق الجلاش ولفيها أصابع
رصى أصابع الجلاش فى بايركس
إخفقى البيض مع اللبن والقليل من الفلفل الأسود وأضيفيه للجلاش
أدخلى الجلاش الفرن حتى تمام النضج ثم قدميه وزينيه بأوراق البقدونس