المقادير
كيلو بطاطس صغيرة الحجم
ربع كيلو لحمة ناعمة
ملح و بهار و قرفة
3 ملاعق صلصة
3اكواب شوربه
الطريقة
- نقشر البطاطس ثم نفرغها من الوسط
نقورها مثل المحشى
نقلي البطاطس فى الزيت حتى تصفر .
على ورق نشاف لنتخلص من الزيت الزائد
نحمر اللحمة و نتبلها بالملح و البهار و ندعها لتبرد
نقوم بحشو البطاطس باللحمة بحيث تملأيها بشكل كامل
طريقة عمل الصوص
نضغ الصلصة والشوربة على النار ونقوم بخلطهم مع بعض واضافة التوابل والملح ونقلبها حتى الغليان
- نرتب البطاطس في الحلة ثمونغطيهابالصوص
- ندعها على نار هادئة مدة ثلاث أرباع ساعة تقريباً و بعد أن
تنضج تقلب في صحن التقديم و تقدم مع الارز والسلطة
وممكن ان نضع البطاطس البوريه فى صنيةفى الفرن
بس مع تعديل بسيط هو ان الصوص يكون اكتر سماكةيعنى
2 اكواب شوربة بدل من3