تعتبر الكوارع من الأكلات الشعبية الرائعة الجمال والطعم للكثير من المصريين فهى أكلة غنية جداً بالبروتينات المفيدة لجسم الانسان وإيضاً من المعروف بالنسبة للكوارع وهى أقدام العجول والأبقار مفيدة جداً للعظام وتمد الجسم بطاقة كبيرة وهذه من الموروثات الشعبية ولكن أثبتها الطب حديثاً بأن ما يأكله الأنسان من العجول يعالج ما يقابله فى جسم الأنسان والله أعلم بذلك .
المقادير وطريقة عمل فتة الكوارع
الكوارع طبعا تتغسل كويس وتتنقع فى مياة وخل ودقيق ، وبعدين نشوحها فى شويه زيت ذره أو زبده ونضيف بصل وكرفس وجزر وورق لورا وحبهان وقرفه اعواد وبهارات ومياه مغليه وتسيبها عشان تستوى ثم تصفى من الشربه وتترك على جانبا تبرد ثم نحمرها فى 2 ملعقة سمنه بلدى .
طريقة عمل صلصه الكوارع
نحضر طاسه ونضع فيها سمن ويحمر فيها 7 فصوص ثوم مفروم وننزل عليه بالكسبره الجافه ويقلب وننزل بصلصه الطماطم وعصير الطماطم ويقلب جيدا ونضيف قليل من شربه الكوارع وملح وفلفل .
طريقة عمل دقة الخل بالثوم
نحضر طاسه ونضيف سمن لنحمر الثوم وننزل بالكسبره الجافه ونقلب وننزل بالخل وجزء من شربه الكوارع وملح وفلفل ومعلقه من صوص الطماطم اللى جاهز مسبقا .
ثم يوضع الأرز وعليها الكوارع ثم نضع الصلصة ثم دقية الخل بالثوم جميعاً وبالهنا والشفا .
المقادير وطريقة عمل فتة الكوارع
الكوارع طبعا تتغسل كويس وتتنقع فى مياة وخل ودقيق ، وبعدين نشوحها فى شويه زيت ذره أو زبده ونضيف بصل وكرفس وجزر وورق لورا وحبهان وقرفه اعواد وبهارات ومياه مغليه وتسيبها عشان تستوى ثم تصفى من الشربه وتترك على جانبا تبرد ثم نحمرها فى 2 ملعقة سمنه بلدى .
طريقة عمل صلصه الكوارع
نحضر طاسه ونضع فيها سمن ويحمر فيها 7 فصوص ثوم مفروم وننزل عليه بالكسبره الجافه ويقلب وننزل بصلصه الطماطم وعصير الطماطم ويقلب جيدا ونضيف قليل من شربه الكوارع وملح وفلفل .
طريقة عمل دقة الخل بالثوم
نحضر طاسه ونضيف سمن لنحمر الثوم وننزل بالكسبره الجافه ونقلب وننزل بالخل وجزء من شربه الكوارع وملح وفلفل ومعلقه من صوص الطماطم اللى جاهز مسبقا .
ثم يوضع الأرز وعليها الكوارع ثم نضع الصلصة ثم دقية الخل بالثوم جميعاً وبالهنا والشفا .