بنغسل الكوارع بدقيق وملح و خل و بنتبلها ببعض التوابل اللي بتفرميها كويس
2عود قرفة(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفة
بصله مقطعه أربعه
حطي الحلة على نار جواها مياه لحد ما تغلى وبعدين نحط الكوارع والتوابل و البصل و نسيبه يستوى فى فى الحلة لمدة ساعتين او تلاتة بس لو عندك حلة پريستو (حلة بالضغط) هتاخد ساعة بالكتير
نعمل بقى الفتة على ما الكوارع تستوى...
نحمص العيش البلدي المقطع مع ملعقة سمنه بلدي و2 فص ثوم مهروس تتحمص إما على النار أو في الفرن
وبعدين نسخن الطاسه ونحط فيها ملعقة سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفة كزبره ناعمة
بعد ما يتحمر الثوم وبعدين نحط 2 ملعقة خل وبعده كده نضيف ٢ طماطم المعصورة و ناخد 2 ملعقة من الصلصه نحطها على العيش المحمص ونقلبها (ويمكن الاستغناء عن الطماطم )وبعدين نضيف شوربه الكوارع عليها و نغطيها ونسيبها لحد ما يتشرب العيش من الشربة
بعد كدة نغطيها بالأرز الأبيض وباقي الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط) و نغليها مع بعض ونحطها فوق الأرز
بعد ما الكوارع تستوى كويس، نصفيها من الشوربه و بعدين نحمرها في 2 ملعقة سمنه بلدي و نقدمها مع الفتة
يا رب تعجبكم
2عود قرفة(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفة
بصله مقطعه أربعه
حطي الحلة على نار جواها مياه لحد ما تغلى وبعدين نحط الكوارع والتوابل و البصل و نسيبه يستوى فى فى الحلة لمدة ساعتين او تلاتة بس لو عندك حلة پريستو (حلة بالضغط) هتاخد ساعة بالكتير
نعمل بقى الفتة على ما الكوارع تستوى...
نحمص العيش البلدي المقطع مع ملعقة سمنه بلدي و2 فص ثوم مهروس تتحمص إما على النار أو في الفرن
وبعدين نسخن الطاسه ونحط فيها ملعقة سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفة كزبره ناعمة
بعد ما يتحمر الثوم وبعدين نحط 2 ملعقة خل وبعده كده نضيف ٢ طماطم المعصورة و ناخد 2 ملعقة من الصلصه نحطها على العيش المحمص ونقلبها (ويمكن الاستغناء عن الطماطم )وبعدين نضيف شوربه الكوارع عليها و نغطيها ونسيبها لحد ما يتشرب العيش من الشربة
بعد كدة نغطيها بالأرز الأبيض وباقي الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط) و نغليها مع بعض ونحطها فوق الأرز
بعد ما الكوارع تستوى كويس، نصفيها من الشوربه و بعدين نحمرها في 2 ملعقة سمنه بلدي و نقدمها مع الفتة
يا رب تعجبكم