نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




سمك الصيادية على طريقة السويسية

 

زورو موقعى بة أكتر من 100 صنف أكلات و حلويات كلها من مطابخ فنادق 5 نجوم المطبخ العالمى
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل


المقادير :
1- 2سمك حجم متوسط + ربع كوب عصير ليمون + 4معلقة كبيرة ملح و فلفل + كوب صغير دقيق +
معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة + معلقة كبيرة كمون مطحون + 2فص ثوم مفروم ناعم + زيت القلى
مقادير الصلصة :
4معلقة كبيرة زيت نباتى + بصلة كبيرة شرائح + 2كوب عصير طماطم طازج + ربع معلقة صغيرة شطة
الطريقة :
1- ينظف السمك جيدا و ينزع ألأحشاء و القشر و يرش
بعصير الليمون و 4معالق ملح و يغسل و يجفف تماما
2- يخلط الدقيق مع الملح و الفلفل و الكزبرة الجافة المطحونة
3- يخلط الكمون و الثوم المطحون و يحشى السمك بقليل منة
4- يسخن الزيت النباتى و يضاف الية البصل و يقلب على نار
متوسطة 5 دقائق حتى يبدأ فى ألأحمرار ثم يضاف الية الكمية
المتبقية من الثوم المخلوط بالكمون و يقلب دقيقتين
5- تتبل المحتويات بقليل من الملح والفلفل و يضاف الية الشطة
و الطماطم و تترك على نار هادئة 15 دقيقة ليتبخر بعض السائل
6- يغطى السمك بالدقيق و ينفض من أى دقيق زائد
7- يسخن الزيت ثم يحمر السمك من كل جهة حتى يصبح لونة ذهبى
8- يوضع السمك المقلى فى وعاء و يغطى بالصلصة و يدخل الفرن
حرارتة 350 درجة لمدة 15 دقيقة ليتشبع السمك بالصلصة






المقال "سمك الصيادية على طريقة السويسية" نشر بواسطة: بتاريخ:



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
طريقة عمل سمك صيادية وارز الصيادية
طريقة عمل سمك الصيادية
مصر السياحية...اجمل المناظر!!
طريقة عمل السمك الصيادية بالسمك الفيليه والأرز الأحمر
طريقة لطبخ رز الصيادية

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية