المقال "ماهو النيش وطرق ترتيبه" نشر بواسطة:
reemhmam
بتاريخ:
2010-03-11
|
اهلا بيكم انا رجعت وعايا شوية افكار تجنن
اهم شىء يوضع فى النيش طقم الصينى
طقم الصينى كلما زاد عدد قطعه
يعتبر البولندي والأيطالي هما افضل أنواع الصيني لكن سعرهما عالي جدا
طقم الصيني يمكن أن يكون أبيض تماما أو منقوش فضي أو ذهبي يجب الاحتراس ان ينقش الصينى بالذهب او الفضة هذا حرام فى الاسلام
كلما خف وزن الصيني .
أختاري طاقمك بعناية وأحرصي على ان يكون رقيق وناعم يعبرعن ذوقك لأنه أول شىء يلفت الانتباه داخل النيش
مثال كهذا
ترتيب الاطقم
حاولي وانتي بتشتري الاطقم متجبيش الوان كتير
يعني بلاش يبقى النيش عبارة عن كرنفال الوان عشان ميزغللش العين
وكمان هتلاقي صعوبه في تنسيقة خصوصا لو المفرش لونه مش لايق مع الطقم
يعني حاولي يبقى الاطقم على قد ماتقدري لون واحد او لونين بالكتير
يعني لو ذهبي يبقى الكاسات فيها خطوط او رسومات دهبي وممكن يكون طقم الشاي على لون عسلي يعني حاولي يبقى الالوان ماشيه مع بعض وطبعا المفارش تكون ذهبي فاتح او بيج
ولو عايزة تكون حاجتك على فضي يبقى دي سهله بالنسبالك ممكن تحطي لون تاني زي الاحمر او الاخضر او الازرق وده هيديكي انعكاس جميل جدا
زي النيش ده عبارة عن لونين فضي وابيض
|
|
الكاسات :-
أحرصي على أقتناء ولو طقم كاسات غالي الثمن للعزائم .
إذا كان بأمكنك شراء عدد كبير من الكاسات فأختاري طقمين متشابهين لأستخدامهما في حالة وجود أكثر من6 أشخاص .
هناك ألوان للكاسات فمنها المذهب وهو أساسي ومنها المنقوش باللون الأبيض والملون بالأحمر والأسود والأزرق وغيرها من الألوان (وهي الموضة الآن)ومنها السادة تماما.
يمكنك شراء طاقم من كل نوع ولا تكثري من المذهب إذا كان طقم الصيني مذهب لكن نوعي في الألوان.
بالتالى هتشترى طقم واحد غالى
يمكن شراء ثلاث انواع مختلفة لوضعهم داخل النيش
ويمكن لك شراء طقمين للمطبخ والعزومات
طريقة الترتيب بقى طبعا الكاسات واطقم الشربات بيبقوا لوحدهم وترصيهم بشكل جميل لكن بلاش تبالغي وتكتري في الحاجه عشان جمال الاطقم هتروح
وطبعا طقم الشاي بترص كله وبيكون البراد في النص وحواليه الفناجين وبيكون وراه سيرفيس مدور او بيضاوي زي ماتحبي ويكون واقف وراه يعني ساند على خلفيه النيش وممكن كمان تحطي حواليهم فناجين القوة اللي تبع طقم الصيني طبعا عشان يبقو شكل واحد
واطقم الخشاف بيكون الطبق الكبير في النص وبيتحط جواه الاطباق الصغيرة بشكل مرتب وجميل
وطبعا بيكون عندك طقم صواني للتقديم بتكون غير اللي بتستخدميها في المطبخ
ودي بتحطيها في الخلف زي السيرفيس كده اللي اتكلمت عنه من شويه
اختاري النوع المناسب لك ماديا
اما بالنسبه لشنطه الملاعق فليكي حريه الاختيار
ياما بتفتحيها وتحطيها زي ماهي
ياما وده الافضل انك تشيلي الملاعق منها وتضعيها في ادراج
شنطة الملاعق: أفخرها الألماني ثم الفرنسي والأيطالي
الأستلس النقي هو الخامةالجيدة التي لا تؤدي لأي أعراض جانبية ولا تفقد لمعانها بمرور الزمن.
البوفيه
طبعا الملاعق بتبقى محطوطه في حاجه كده جوة الشنطه وبتكون لكل واحده مكان مخصص فانتي بتشيليها بيها عشان شكل الملاعق ميبوظش
بالنسبه بقى لباقي طقم الصيني فدول بيترصوا في البوفيه ولو ماعندكيش بوفيه فبترصيهم في النيش من تحت خالص بيكون في مكان متداري
طبعا لان ماينفعش ان الاطباق تبان في النيش
|