المفتقة المصرية .. حلاوة مصرية شتوية
ودلوقتى تعالو نشوف
المقادير
نص عبوة زيت عباد الشمس
نص كيلو سودانى مقشر بدون ملح
نص كيلو سمسم
ربع كيلو حلبه مطحونه
معلقه كبيرة مغات
تمن دقيق
3 ونص كيلو عسل اسمر
وكل واحد حسب مقاديره اللي تناسبه
ممكن انتم لو عاوزين نص الكميه
طبعا من كل مقدر نأخد النصف
ودلوقتى تعالو نشوف
المقادير
نص عبوة زيت عباد الشمس
نص كيلو سودانى مقشر بدون ملح
نص كيلو سمسم
ربع كيلو حلبه مطحونه
معلقه كبيرة مغات
تمن دقيق
3 ونص كيلو عسل اسمر
وكل واحد حسب مقاديره اللي تناسبه
ممكن انتم لو عاوزين نص الكميه
طبعا من كل مقدر نأخد النصف
الطريقة
اولا نضع ايناء على النار
ونضع بيه نصف الزيت
ثم نضع السودانى بعد ذلك
ثم نضع السمسم بعد ذلك
ثم نقلبهم سويآ حتى يكون لونهم اصفر فاتح
ثم نضع الدقيق بعد ذلك
ثم نضع المغات ايضآ
يقلب حتى يصبح لونهم دهبى