الارز المعمر
المقادير2 كوب رز مصري
1 كوب حليب +1 كوب شوربة دجاج او لحمة أو أى طيور
2\1 ملعقة فلفل أسود
1 ملعقة صغيرة بهار
ربع معلقة صغيرة كارى
وممكن زيادة البهار حسب الرغبة
ملعقة صغيرة ملح أو حسب الرغبة
1 ملعقة سمن ويفضل البلدي + 2 ملعقة كبيرة قشطة وش الحليب المغلي
وممكن المقدار كله يكون قشطة فقط
أو سمن فقط حسب المتوفر
يغسل الرز وينقع في الماء مدة 15 دقيقة
ثم يصفى جيدا من الماء
يتبل بالفلفل والبهارات ويقلب
يدعك الرز بالقشطة والسمن جيدا
ثم يوصع فى البرام
يغلى الحليب مع الشوربة او الماء ونضيف الملح
نسكب خليط الحليب وهو ساخن على الرز
واذا كنا سنضيف كلاوي او لحمة نضع جزء بسيط من الرز يغطي قاع الطاجن ثم نضيف الكلاوي ثم باقي الرز ونتمم الخطوات كالسابق
والكلاوي يجب ان تكون مقطعة رفيع لتنضج مع الرز وممكن استخدام كبد الدجاج
وممكن أيضا تسوية الكلاوي قبل وضعها
ملاحظة ان الرز لا يصل لحافة الطاجن
يدخل الفرن على الرف الأوسط لمدة ساعة
على فكرة ممكن نحط اضفات لوش البرام حسب الرغبة زى مثلا بشرة جبنه رومى وبلاش الموزريلا عشان بتتحرق بسرعه ومش هتتحمل فترة تسوية الارز او ندهن وش البرم بالبيض ندهن مش نكب عليه البيض
وبالهنا والشفا