2 كوب رز مصري
1 كوب لبن كامل الدسم +1 كوب شوربة فراخ او لحمة
2\1 ملعقة فلفل أسود
1 ملعقة ملح
1 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
1 ملعقة سمنة بلدي + 2 ملعقة كبيرة قشطة
إغسلي الرز و إنقعيه في المياة لمدة 15 دقيقة و صفيه كويس و بعد كدة تبليه بالفلفل و البهارات بتاعتك و بعد كدة إدعكي الرز بالقشطة والسمن جيدا
حطي الرز بتاعك في برام فخار أو طبق فرن بس يفضل فخار و في حلة تانية إغلى اللبن مع الشوربة ونحط الملح و بعد كده نحطه علي الرز و هو سخن
واذا كنا سنضيف كلاوي, فراخ او لحمة هانحط جزء بسيط من الرز يغطي قاع الطاجن و نحط الكلاوي و بعد كده باقي الرز بس الكلاوي يجب ان تكون مقطعة رفيع عشان تستوى مع الرز او ممكن تسويها لوحدها و بعد كده يدخل الفرن لمدة ساعة او ساعة و ربع.