الطريقة الاولى المقادير كوب و نصف ماء نصف كوب زبدة أو زيت فانيليا 2 كوب دقيق بيضتان الطريقة يوضع الزبدة أو الزيت مع الماء على النار حتى الغليان وبعدين حطى الدقيق كله مرة واحدة و قلبى بسررررعة بسررررعة لحد ما تتكونعجينة ناعمة و تبقى كتلة واحد كل ده على النار بس أول ما تبدأى تقلبىالخليط توطى النار و لما تتكون العجينة خالص أرفعيها من على النارو سيبىالعجينة تهدى شوية و بعدين ابدأى كسرى البيضة الأولى و قلبى بسرعة لحد ماتختلط تماما مع العجينة و بعدين حطى البيضة الثانية و نفس الحكاية و حطىالفانيليا و قلبى لحد ما تتجانس العجينة و تشرب البيض خلاص أحنا كده جهزنا عجينة الشو اللى ممكن يتعمل منها كذا حاجة و منها بلح الشام هنبدأناخد العجينة و نحطها فى الكيس وونزل وحدات طول خمسة أو سبعة سنتيمتر علىالزيت الساخن الغزير لحد ما يبقى لونها ذهبى تطلع و تتحط فى العسل اللىانت تكونى محضراه ( سكر و ماء على النار و الطريقة الل انتوا عارفينها دى) بس و تحطوها فى طبق التقديم و تتاكل سخنة بس مش اوى ممكن نعمل من نفس العجينة دى اللى احنا عملناها صنف اسمه الشو بالكريم شانتيه و طريقتهانك بتحطى العجينة فى الكيس و تنزلى وحدات فى حجم المشمشة بشكل غير منتظمو تدهنى صاج بزبدة و تحطيها فى الفرن لحد ما تستوى و بعدين تطلعيها و لماتبرد تقطعيها من النصف بس ما تفصليهاش و تحشيها بكريم شانتيه و بعدينتسيحى شوكولاتة فى حمام مائى و تحطيها على الشو من فوق و تتقدم باردة وبتبقى لذيييييييذة جداااااااااا فى طريقة تانية اللى هو الإيكلير وده لذيذ اوووى اوووى اوووى نفس طريقة الشو بالكريم شانتيه بس بتعملىبالكيس وحدات طويلة بطول 8 س و عرض 4 أو 3 س و برضه تدخل الفرن و تطلعتتفتح من الجنب برضه و متتفصلش و تحشيها كريم باتسيير أو كاستر و تتغطىبالشوكولاتة السايحة و برضه بيتقدم بارد طريقة تانية لبلح الشام المقادير - 2 كوب دقيق 1 كوب ماء 1/2 كوب ( سمن+ زيت ). - 6 بيضات. - فانيليا. - 1ملعقه متوسطه خل ( أساسى ). الطريقة: يوضع الماء مع السمن والزيت على النار وعندما يغلى يضاف الدقيق ويقلب بسرعة مع تهدئة النار حتى تصبح العجينة كالكرة تبعيدها عن النار وتوضع فى إناء واسع حتى تبرد ثم أضيفى البيض واحدة بعد الأخرى مع التقليب أضيفى الخل وقلبى جيداً ثم أضيفى الفانيليا بعد ذلك ضعى العجين فى ماكينة بلح الشام فى زيت غزير ساخن اقلى أصابع بلح الشام مع تهدئة النار أثناء التحمير ثم اخرجيه وضعيه على ورق شفاف حتى يتخلص من الزيت وعندما يبرد ضعيه فى الشراب البارد ثم ارفعيه ورصيه فى طبق ورشى عليه جوز هند. ملحوظه: لا تضعى البلح وهو ساخن فى الشراب حتى لا يلين. أحبائي: سر نجاح بلح الشام ويكون مثل الجاهز ( الخـل ). بلح الشام بطريقة أسامه السيد المقادير 1 كوب ماء ¼ كوب زبدة ½ 1 كوب دقيق ¼ ملعقة صغيرة ملح 1 ملعقة كبيرة دقيق سميد ناعم 4 بيض زيت للقلي شربات (قطر) بارد الطريقة -يُوضع الماء والزبدة في وعاء على نار متوسطة حتى الغليان. -يُنخل الدقيق والملح ودقيق سميد. -يُضاف خليط الدقيق إلى الماء والزبدة دفعة واحدة مع التقليب جيداُ حتى يتكون عجين ليّن طري لا يلتصق بأطراف الوعاء ، يُرفع عن النار. -تُضاف البيضة الأولى مع الخفق بشدة حتى يتجانس الخليط ثم تضاف الثانية ويراعى عند إضافة البيض ألا يضاف إلا بعد اختفاء أثر البيضة الأولى حتى ينتهي مقدار البيض ويخفق العجين بقوة بين كل بيضة وأخرى. -يُصّب العجين في كيس حلواني ببلبلة خاصة ببلح الشام. -يُسّخن الزيت جيداُ. -يُضغط على الكيس باليد ويقص بلح الشام بالمقص بالقرب من الزيت، يترك حتى يحمر وتكرر العملية مع مراعاة عدم وضع كمية كبيرة من بلح الشام في الزيت مرة واحدة. -يُرفع من الزيت ويوضع على منشفة ورقية، ثم يوضع في الشربات، ثم يصفى قليلاً |
بموووت ف بلح الشام ..ممكن اخذ قطمة
|
اتفضلى بالهنا و الشفا
|