نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




فراخ مشويّة بنكهة الروزماري

 




فراخ مشويّة بنكهة الروزماري والثوم والليمون
المقادير:

فرخة كاملة
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 ملعقة صغيرة روزماري طازجة "مفرومة"
3 فصوص ثوم مفرومين
ملح وفلفل أسود
1/2 ليمونة مبشورة بالقشر
1/4 فنجان عصير ليمون
أوراق روزماري "للتزيين"
شرائح ليمون "للتزيين"

الطريقة:
1- اخلطي ملعقة كبيرة من زيت الزيتون مع الروزماري المفروم، والثوم، والليمون المبشور، والملح، والفلفل الأسود، وعصير الليمون، وقلّبيهم كلهم مع بعض كويس.

2- أحضري الفرخة واغسليها كويس، وابدئي في عمل تجويف باستخدام أصابعك بين الجلد واللحم في جميع أجزاء الفراخ.

3- أحضري الخليط السابق وابدئي في توزيعه بشكل متساوي بين الجلد واللحم وداخل الفرخة، مع عمل شقوق باستخدام السكينة في منطقة الصدر والأوراك، وسيبي الفرخة لمدة ساعتين علشان تتبل كويس بالخليط.

4- بعد كده شغلي الفرن على درجة حرارة متوسطة، وحطي الفرخة على صينية، ودخليها الفرن لمدة ساعة ونص أو لغاية ما تلاقيها أحمرت من جميع الجوانب.
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل



5- بعد كده خرجيها من الفرن وحطيها في طبق التقديم، وزيّني الطبق بشرائح الليمون وأوراق الروزماري.. وبألف هنا وشفا.






المقال "فراخ مشويّة بنكهة الروزماري" نشر بواسطة: بتاريخ:



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
طريقه عمل فراخ بانيه مقرمشه وذهبيه - اجمل واطعم فراخ بانيه فى البيت
ريقه عمل صينيه فراخ مشويه برائحه الفحم رووووعه - فراخ بطريقه جميله وسهله جدا
طريقه عمل فراخ تحفه - عمل فراخ بطريقه سهله وبسيطه وغير مكلفه روووعه
فيديو : برنامج لقمة هنية ( الشيف الشربيني ) - فراخ بالتركي - بيكاتا فراخ - شوربة - سلطة
بالفيديو طريقه عمل فراخ اسبانى - كفتة فراخ تيلاندى - فراخ بالافا من غانا

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية