فراخ مشويّة بنكهة الروزماري والثوم والليمون المقادير: فرخة كاملة 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون 2 ملعقة صغيرة روزماري طازجة "مفرومة" 3 فصوص ثوم مفرومين ملح وفلفل أسود 1/2 ليمونة مبشورة بالقشر 1/4 فنجان عصير ليمون أوراق روزماري "للتزيين" شرائح ليمون "للتزيين" الطريقة: 1- اخلطي ملعقة كبيرة من زيت الزيتون مع الروزماري المفروم، والثوم، والليمون المبشور، والملح، والفلفل الأسود، وعصير الليمون، وقلّبيهم كلهم مع بعض كويس. 2- أحضري الفرخة واغسليها كويس، وابدئي في عمل تجويف باستخدام أصابعك بين الجلد واللحم في جميع أجزاء الفراخ. 3- أحضري الخليط السابق وابدئي في توزيعه بشكل متساوي بين الجلد واللحم وداخل الفرخة، مع عمل شقوق باستخدام السكينة في منطقة الصدر والأوراك، وسيبي الفرخة لمدة ساعتين علشان تتبل كويس بالخليط. 4- بعد كده شغلي الفرن على درجة حرارة متوسطة، وحطي الفرخة على صينية، ودخليها الفرن لمدة ساعة ونص أو لغاية ما تلاقيها أحمرت من جميع الجوانب. 5- بعد كده خرجيها من الفرن وحطيها في طبق التقديم، وزيّني الطبق بشرائح الليمون وأوراق الروزماري.. وبألف هنا وشفا. |