شوربة كريمة البروكلي
المقادير:
- 1/4 كيلو بروكلي
- ثمرة بطاطس مقشرة
- 2 كوب كريمة لباني أو قشطة
- 6 أكواب شوربة فراخ
- بصلة متوسطة مفرومة
- 1/4 كيلو كرفس مفروم
- ملح وفلفل وكمون
الطريقة:
1- نجيب البروكلي ونقطّعه لقطع صغيرة، ونقطّع البطاطس لمكعبات صغيرة ونضيفهم على الشوربة، ونضيف معاهم البصل المفروم والملح والفلفل ورشة الكمون، ونسيبهم على النار لغاية ما يغلوا، وبعد كده نقلل النار على الشوربة ونسيبهم لغاية ما يستووا.
2- بعد ما نتأكد إن البروكلي استوى، نضرب الشوربة في الخلاط لغاية ما كل مكوناتها تتجانس، ونضيف معاها كمية من الكريمة اللباني، وبعد كده نرجّع الشوربة على النار ونضيف عليها باقي كمية الكريمة اللباني والكمون.
3- بعد كده نصب الشوربة في أطباق التقديم، ونزيّنها بقطع البروكلي الأخضر.. وبالهنا والشفا