فراخ مشوية بالتوابل المغربية
المقادير:
- فرخة كاملة
- ملعقة كبيرة كمون مطحون
- 2 ملعقة صغيرة كاري
- ملعقة صغيرة زنجبيل
- 1/2 ملعقة صغيرة ملح
- 1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود
- ملعقة كبيرة زيت زيتون
- أوراق كزبرة طازجة
الطريقة:
1- أحضري الفرخة واغسليها كويس، وسيبيها لمدة ربع ساعة في مصفاة، علشان تصفّي أي مية فيها.
2- أحضري طبق صغير، واخلطي فيه كل المكونات اللي عندك، وامسكي الفرخة وابدئي في عمل تجويف بين الجلد واللحم في جميع أجزاء الفرخة، مع عمل شقوق باستخدام السكينة في منطقة الصدر والأوراك.
3- أحضري الخليط اللي عندك وابدئي في توزيعه بين الجلد واللحم وداخل الفرخة، وسيبيها لمدة ساعتين علشان تتبل كويس بالخليط.
4- بعد كده شغلي الفرن على درجة حرارة متوسطة، وحطي الفرخة في صينية، ودخليها الفرن لمدة ساعتين أو لغاية ما تلاقي أنها احمرت من جميع الجهات.
5- بعد كده خرّجيها من الفرن، وحطيها في طبق التقديم.. وبألف هنا وشفا.