كل اصدقائنا بنقدملكم اليوم من مطبخ منتدى نجوم مصرية اكلة جميلة ولذيذة جدا , وهى الفراخ المشوية , بصراحة الفراخ المشوية ليها اكثر من وصفة وطريقة , اما وصفة النهاردة فهى بسيطة وسهلة وتقدر اى صديقة تنفذها , الطريقة جربتها وجميلة جدا وباذن الله هتعجبكم لما تجربوها , غير ان مكوناتها سهلة وبسيطة وغير مكلفة , طبق هيحبوا كل افراد اسرتك غير ان اطفالك لما يتذوقوه هيطلبوه بشكل مستمر , تعالوا بينا نتعرف على المقادير والخطوات واتمنى انها تعجبكم .
المقادير :-
فراخ مقطعه ارباع
كوب صلصة طماطم
2 ملعقة ثوم مطحون
ملح + بهارات + فلفل اسود
1/2 كوب زيت
طريقة التحضير -
اولا هنقوم بسلق الفراخ نصف سلقة ( اى قبل نضجوها بالكامل ) ثم نقوم باحضار وعاء ونضع فيه صلصة الطماطم ووالثوم المطحون والبهارات والملح والزيت ونقلب الخليط ونحضر صينية مدهونة بالزيت ونضع فيها الفراخ المسلوقة ونضع فوقها نصف الخلطة وندخلها الفرن الى ان يحمر وجهها ثم نخرج الصينية ونقلب الفراخ على الوجه الثانى ثم نضيف باقى الكمية وندخلها مرة اخرى الفرن الى ان يحمر وجهها ونخرجها من الفرن وتقدم على سرفيس بها بقدونس مقطع وتقدم ساخنة .
المقادير :-
فراخ مقطعه ارباع
كوب صلصة طماطم
2 ملعقة ثوم مطحون
ملح + بهارات + فلفل اسود
1/2 كوب زيت
طريقة التحضير -
اولا هنقوم بسلق الفراخ نصف سلقة ( اى قبل نضجوها بالكامل ) ثم نقوم باحضار وعاء ونضع فيه صلصة الطماطم ووالثوم المطحون والبهارات والملح والزيت ونقلب الخليط ونحضر صينية مدهونة بالزيت ونضع فيها الفراخ المسلوقة ونضع فوقها نصف الخلطة وندخلها الفرن الى ان يحمر وجهها ثم نخرج الصينية ونقلب الفراخ على الوجه الثانى ثم نضيف باقى الكمية وندخلها مرة اخرى الفرن الى ان يحمر وجهها ونخرجها من الفرن وتقدم على سرفيس بها بقدونس مقطع وتقدم ساخنة .