]
URL=http://files.mothhelah.com/][/url]
فخده خروف بفرن البوتاجاز مش
فى طابونه عم ربيع
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:
فخده خروف صغيره وزنه مابين 3.5- 4.5 كغم
كيلو فلفل رومي أحمر
4علب زبادي أو روب
8ملاعق صغيره خل تفاح أوعصير تفاح مخمر
نصف كيلو بصل قرمه
2كيلوأرز مصري
2كوب زيت
2ملعقه كبيره ملح
2ملعقه كبيره عسل أبيض
2ملعقه كبيره بهارات عربيه
ملعقه صغيره كاري
نصف كيلو بندق
2قطعه فحم فواكه للطعم
5كوب ماء للارز لانضاجه
فلفل أصفر +اخضر قطع صغيره للتزيين
ملعقه صغيره فلفل أسمر .
الطريقة:
تتبل الفخده بمزيج الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات العربيه والفلفل الاسمر
ينقع مدة يوم في الثلاجه ، تحشي بكيلو من الفلفل المقطع وباقي المزيج المنقوع فيه الفخده وتخيط وتوضع في الفرن ويوضع عليها الزيت والبصل وبترك في الفرن 2ونصف الساعه أوحتي تمام التحمير
يصفي الصوص النازل من الفخده ويضاف علي الارز يسخن قطعتي الفحم علي النار حتي الاحمرار وتوضع علي الفخده في الفرن في الطاجن ويضاف عليها نقطة زيت ليظهر بخر الفحم فيعطي اللحم مذاقها ويغطي عليها لتتشرب الرائحة
بعد أن يضاف صوص الفخد الناضج للارز يضاف الكاري والملح والماء والبندق ويقلب ثم يترك حتي تمام النضج
يوضع الفخده مقطعه جزل في طاجن التقديم ويوضع البصل القارومه الناضج دائريا مع الارز الناضج ويرش الفلفل القطع المتبل بالملح للتزيين
صورة 1فى طابونه عم ربيع
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:
فخده خروف صغيره وزنه مابين 3.5- 4.5 كغم
كيلو فلفل رومي أحمر
4علب زبادي أو روب
8ملاعق صغيره خل تفاح أوعصير تفاح مخمر
نصف كيلو بصل قرمه
2كيلوأرز مصري
2كوب زيت
2ملعقه كبيره ملح
2ملعقه كبيره عسل أبيض
2ملعقه كبيره بهارات عربيه
ملعقه صغيره كاري
نصف كيلو بندق
2قطعه فحم فواكه للطعم
5كوب ماء للارز لانضاجه
فلفل أصفر +اخضر قطع صغيره للتزيين
ملعقه صغيره فلفل أسمر .
الطريقة:
تتبل الفخده بمزيج الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات العربيه والفلفل الاسمر
ينقع مدة يوم في الثلاجه ، تحشي بكيلو من الفلفل المقطع وباقي المزيج المنقوع فيه الفخده وتخيط وتوضع في الفرن ويوضع عليها الزيت والبصل وبترك في الفرن 2ونصف الساعه أوحتي تمام التحمير
يصفي الصوص النازل من الفخده ويضاف علي الارز يسخن قطعتي الفحم علي النار حتي الاحمرار وتوضع علي الفخده في الفرن في الطاجن ويضاف عليها نقطة زيت ليظهر بخر الفحم فيعطي اللحم مذاقها ويغطي عليها لتتشرب الرائحة
بعد أن يضاف صوص الفخد الناضج للارز يضاف الكاري والملح والماء والبندق ويقلب ثم يترك حتي تمام النضج
يوضع الفخده مقطعه جزل في طاجن التقديم ويوضع البصل القارومه الناضج دائريا مع الارز الناضج ويرش الفلفل القطع المتبل بالملح للتزيين
صوره 2
صوره 3
وهذا شكلها النهائي