مقادير التتبيله :
2 بصله كبيره
ثلاث فصوص ثوم
2 طماطم - نص ليمونه
بهارات مشكله (ملح - فلفل اسمر - قرفه - جوزة الطيب - حبهان مطحون - بهارات لحمه على حسب رغبتك.
طريقه التتبيله : نفرم البصل والثوم فرم ناعم ونضرب الطماطم في الخلاط ونحطهم على بعض وعليهم البهارات كلها وعصرة ليمونه ونتبل بيهم الفخده كويس ونسبها ساعتين تتبل
الطريقه : نجيب الخضروات ونشوحها في زبده او سمنه مع بصله متقطعه جوانح ونتبلهم بفلفل الاسمر والملح لمدة عشر دقايق ونقلب فيهم ونسيبهم على جنب وبعدين نجيب صينيه ونحط فيها معلقة زبده ونشوح فيها الفخده بعد ما اتبلت على الوشين عشان تاخد ريحة البصل والزبده وتنزل الميه بتاعتها بعد حوالي ربع ساعه هتكون الميه اللي نزلتها اللحمه نشفت نجيب الصينيه اللي هتدخل الفرن ونحط فيها الخضار والفخده وكوباية مايه ونحطهم في الفرن ونغطيها كويس بالفويل وكل فتره نكشف نشوفها محتاجه مايه نزودها بتاخد وقت من ساعه ونص لساعتين وفي النهايه بنشغل الشوايه ونقدمها مع رز بالشعريه وبالهنا والشفا