السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
المقادير:
الطريقة:
1- هاتي الفرخة، واغسليها كويس، وبعد كده اخلطي كل المقادير الباقية مع بعضها البعض، واحشي بيهم قلب الفرخة، وبين الجلد واللحم، ورشي عليها من برة الزيت وسيبها لمدة ساعتين علشان تتبل.
2- بعد مرور الساعتين هاتي صينية فرن وحطي فيها الفرخة ودخليها الفرن لمدة ساعة ونصف، أو لغاية ما تستوي وتحمر.
3- بعد كده خرجيها وحطيها في أطباق التقديم، وعلى فكرة ممكن مع الطبق ده تعملي طبق مكرونة بيضاء وتاخدي الصوص بتاع الفرخة تحطيه على المكرونة.
المقادير:
- فرخة متوسطة الحجم
- ثمرة طماطم مبشورة
- 2 بصلة مبشورة
- 5 فصوص ثوم مدقوق
- 2 ليمونة مبشورة بالقشر
- فلفل رومي مبشور
- حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة جداً
- ملح وفلفل أسود وبهارات
- 1/4 كوب زيت ذرة
الطريقة:
1- هاتي الفرخة، واغسليها كويس، وبعد كده اخلطي كل المقادير الباقية مع بعضها البعض، واحشي بيهم قلب الفرخة، وبين الجلد واللحم، ورشي عليها من برة الزيت وسيبها لمدة ساعتين علشان تتبل.
2- بعد مرور الساعتين هاتي صينية فرن وحطي فيها الفرخة ودخليها الفرن لمدة ساعة ونصف، أو لغاية ما تستوي وتحمر.
3- بعد كده خرجيها وحطيها في أطباق التقديم، وعلى فكرة ممكن مع الطبق ده تعملي طبق مكرونة بيضاء وتاخدي الصوص بتاع الفرخة تحطيه على المكرونة.