نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




طريقة عمل الممبار .. شهي ولذيذ

 

دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل


الحشوه تختلف من شخص لاخريفضل لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى اللمبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى





(((كيلو ونصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))





نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل


انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف




طبعا ده جزء من الممبار


نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح



نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير





نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى
ا



وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل








المقال "طريقة عمل الممبار .. شهي ولذيذ" نشر بواسطة: بتاريخ:



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
طريقة عمل الممبار باللحمة المفرومة
طريقة عمل الممبار - طريقة عمل الفتة - طريقة عمل لحمة الراس
طريقة عمل الممبار
طريقة عمل الممبار - طريقة عمل الفوارغ
طريقة عمل تشيز كيك سريع ولذيذ

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية