((سمك بالفرن ))
المقادير والطريقه :
سمك..اي نوع تفضلونه
الطريقه تنظيف السمكه..وانملحها..ونتركها شوي..
ونغسلها بعد التمليح..
((حشو السمك))
شبت اخضر او بقدونس
طماطم
ثوم مبشور وبصلة صغيرة مبشورة
ليمون
زنجبيل مبشور او بودرة
معلقة صغيرة طماطم بوريه
بهار سمك او قليل كمون قليل كزبرة ملح فلفل
حطي البهارات بالسمكه..من داخل والخارج
احشى قلب السمك بالخليط ولو السمك كبير شقى
ظهرة وامسحى بالخليط
احشى كل السمك ورصيها بالصينية وحطي شوية زيت
(ممكن تضعى بطاطس حلقات او خضار ع حسب رغبه )
غطى الصنية بقصدير وسخنى الفرن درجة عالية
ثم دخلى السمك 20 دقيقة
شيلى القصدير من علية واتركية 15 دقيقة \
ليكمل السوى ويحمر الوجة