طريقة عمل التشيز كيك البارد
المقادير
/1/2 كيلو كريمة تشيز
1/2 كيلو لبن
2كوب زبادى
11/4 كوب سكر
1/2 كوب ماء . عصير ليمون+بشر ليمون
ملعقتين جيلاتين او علبة جيلى افضلو
بسكويت +زبدة
2كوب فريش كريم
الطريقة/
نطحن البسكويت بالدق علية حتى يتفتت ونسيح الزبدة وندعكهم ببعض ونضعهم فى الصينية
نضع الكريم تشيز واللبن ثم 2 كوب زبادى فى المضرب ثم ننزل بالسكر ونقلبهم جيدا
نعمل الجيلاتين وممكن استبدالها بجيلى ليمون او اناناس نضعها فى 1/4 كوب ماء ساخن ثم نرفعها بسرعة من على النار ونتاكد انها ساحت ثم نضيفها على الخليط السابق ثم نضع عصير الليمون والبشر
ملحوظة/رجاء عمل المقادير كما هى مكتوبة ح تطلع مضبوطة جدا معاكى يعنى استخدمى التكنيك صح وتكون الصينية مقاس 20 اللى بتتفتح من الجنب
ثم نضيف الكريمة المخفوقة ثم نضعها فى الصينية ونضعها فى الفريزر لمدة ساعتين
لو عوزاها كلها بالفراولة نشيل مقدار اللبن ونضع مكانة مقدار عصير الفراولة
تخرج من الفريز وتقطع وتقدم وبالهنا والعافية