السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكم يا كل المتواجدين فى نجوم مصرية اعضاء وزوار وكل الى هيشفوا موضوعى زى ما عودتكم على الحصريات بتاعتى الجميلة
انهاردة برضه موضوعى من ضمن الحصريات بس بصراحة مش حصرياتى انا دى حصريات اختى ادعولها جميعا
ربنا يكرمها الحصريات انهاردة هيا عبارة عن طريقة عمل التشيز كيك على البارد من غير ما تدخل على الفرن خالص بطريقة سهلة جدا
وكمان المكونات سهلة ومش مكلفة اوى هتشوفوا الطريقة بالتفاصيل والصور وان شاء الله لما تجربوها تقوللنا رايكم وتدعوا لصحبتها
طريقة عمل اسهل تشيز كيك على البارد المقادير:-**برطمان جبنة كريمية قابلة للدهن . **عبوة كريمة خفق 250 مل **كيس جيلاتين . ** عبوة بسكويت شاى اى نوع مبتفرقش.. **حوالى 70 جرام زبدة..
*طريقة العمل:- -- نقوم بطحن البسكويت وتسخين مقدار الزبدة وفرك البسكويت به جيدا..
--نضع البسكويت المفروك بالزبدة فى القالب ونضغطه جيد جدا بايدينا ...وبعدها نقوم بادخاله الفريزر لحين الانتهاء من باقى الوصفة ..
- نصب مقدار الكريمة فى وعاء ونقوم بخفقها جيدا الى ان تصبح ذات قوام متماسك يمكن تشكيله
بعد انا يتماسك القوام للكريمة نضيف مقدار حوالى 200 جرام جبنة كريمية وحوالى تلات ملاعق زبادى ونقوم بالخفق مرة اخرى
....نحضر حوالى نص فنجان به ماء مغلى ونقلب فيه كيس الجيلاتين جيدا الى ان يتم اذابته تماما
وبصراحة انا بعصر عليه حوالى نصف ليمونة لأن بحس ان الجيلاتين ليه ريحة..ونضيفه على الخليط واحنا بنخفق
--بعد تحضير الخليط نقوم باخراج القالب من الفريزر ونصب عليه الخليط....وندخله التلاجة فى الرف العلوى اقل حاجة حوالى اربع ساعات...وبعد خروجه وفتح القالب
ونقطعها على شكل قطع وعليها يتم وضع الصوص سواء ((صوص الفراولة..صوص الكراميل..صوص الشيكولاتة)) كما فى الشكل