نص كيلو لحمة
مفرومة ملبسة
طرب
( مناديل ) ضانى
توابل
( ملح - فلفل - قرفة - زنجبيل - كبابة صينى )
2 بصلة
مبشورة ومصفية من الميه
طماطماية
مبشورة
ومعلقتين
خل وملح وفلفل
التحضير:
نخلط المفروم مع البصل والتوابل كويس خالص
نشكلها صوابع
ونحطها في اول منديل
ونلفها رول
نربطهم بالخيط علشان يفكوش
ننزل واحدة واحدة في خليط مية البصل والطماطم والخل
الطبخ:
في طريقتين للتسوية
الاولى : انك ترصيهم في صينية او طاسة من غير زيت ولا سمن على نار هادئة وتغطيها
لغاية لما تستوى وكل شوية تقلبيها على الاجناب عشان تاخ اللون وتستوى وبعدين تطشيها بفحمة
والتانية: انك تحطيها في الاسياخ الخشب وترصيهم على الشواية وتشويهم وبعدين تطشيها بفحمة
عملتها مع مكرونة اسباجتى وسلطة