بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اعضاء وزوار المنتدى حبايبى جبتلكم طريقه عمل الكبده الاسكندرانى
المقادير:
نصف كيلو كبده
4 ثمرات فلفل أخضر رومي
6 فصوص ثوم كبيرة
زيت ذرة
ملح وفلفل وبهارات
عصير بصل + عصير ليمونة + قليل من الخل
التحضير
تقطع الكبدة الفلفل الأخضر مكعبات صغيرة.ويقطع الثوم شرائح صفيرة.
.
وتتبل الكبدة في عصير البصل والليمون والخل لساعة تقريبا ثم تصفى.
طريقه الطبخ
يوضع الزيت في الحلة على النار حتى يسخن تماما وتضاف الكبدة
وتقلب جيدا حتى تتحول للون الغامق ثم تقلل النار من تحتها.
وتخرج من الكبدة ماء
عندما تبدأ في تشربه يوضع الفلفل والثوم والملح والفلفل الأسود وتقلب قليلا
ثم يطفأ عليها بشرط عدم نشفان الماء كليا، وتقدم ساخنة.
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اعضاء وزوار المنتدى حبايبى جبتلكم طريقه عمل الكبده الاسكندرانى
المقادير:
نصف كيلو كبده
4 ثمرات فلفل أخضر رومي
6 فصوص ثوم كبيرة
زيت ذرة
ملح وفلفل وبهارات
عصير بصل + عصير ليمونة + قليل من الخل
التحضير
تقطع الكبدة الفلفل الأخضر مكعبات صغيرة.ويقطع الثوم شرائح صفيرة.
.
وتتبل الكبدة في عصير البصل والليمون والخل لساعة تقريبا ثم تصفى.
طريقه الطبخ
يوضع الزيت في الحلة على النار حتى يسخن تماما وتضاف الكبدة
وتقلب جيدا حتى تتحول للون الغامق ثم تقلل النار من تحتها.
وتخرج من الكبدة ماء
عندما تبدأ في تشربه يوضع الفلفل والثوم والملح والفلفل الأسود وتقلب قليلا
ثم يطفأ عليها بشرط عدم نشفان الماء كليا، وتقدم ساخنة.