لعشاق ومحبي المكرونة والفراخ نقدم اليكم طريقة عمل مكرونة بالفراخ والجبنة مع الصوص الابيض بطريقة جديدة وسهلة المكونات وطريقة تحضيرها سهلة للغاية ومش متعبة وممكن تعمليها في كتير من المناسبات فاليكم طريقة تحضير ومكونات وجبة مكرونة بالفراخ والجبنة بالصوص الابيض
فبالنسبة للمكونات عبارة عن
1 كيس مكرونة مسلوقة
250 جرام صدور فراخ مقطعه مكعبات
250 جرام جبنة اسطنبولي مقطعة مكعبات
1 ملعقة كبيرة زبدة
1 ملعقة كبيرة دقيق
1 فص ثوم مفروم
اما بالنشبة لطريقة التحضير
قومي بظبط النار بشكل متوسطة ثم ضيفي مكعبات الفراخ على ملعقة ذبده بعد تتبيلها بالملح و الفلفل .. قلبيها لمدة 5 دقائق حتى تنضج .. انشليها واتركيها جانباً.
ثم ضعي الزبدة والدقيق والثوم في نفس الإناء وقلبيهم جيدا ثم أضيفي 3 كوب من ماء سلق المكرونة ومكعبات مرقة الدجاج ماجي .
اما بالنشبة للصوص قومي بتقليب الصوص حتى يبدأ في الغليان ويغلظ القوام ثم أضيفي مكعبات الفراخ سابقة التجهيز .. قلبيها لمدة دقيقتين، ثم أضيفي المكرونة وقلبيها، ثم مكعبات الجبنة الاسطنبولي
فبالنسبة للمكونات عبارة عن
1 كيس مكرونة مسلوقة
250 جرام صدور فراخ مقطعه مكعبات
250 جرام جبنة اسطنبولي مقطعة مكعبات
1 ملعقة كبيرة زبدة
1 ملعقة كبيرة دقيق
1 فص ثوم مفروم
اما بالنشبة لطريقة التحضير
قومي بظبط النار بشكل متوسطة ثم ضيفي مكعبات الفراخ على ملعقة ذبده بعد تتبيلها بالملح و الفلفل .. قلبيها لمدة 5 دقائق حتى تنضج .. انشليها واتركيها جانباً.
ثم ضعي الزبدة والدقيق والثوم في نفس الإناء وقلبيهم جيدا ثم أضيفي 3 كوب من ماء سلق المكرونة ومكعبات مرقة الدجاج ماجي .
اما بالنشبة للصوص قومي بتقليب الصوص حتى يبدأ في الغليان ويغلظ القوام ثم أضيفي مكعبات الفراخ سابقة التجهيز .. قلبيها لمدة دقيقتين، ثم أضيفي المكرونة وقلبيها، ثم مكعبات الجبنة الاسطنبولي