مشاهدة فقرة الستات ميعرفوش يطبخوا من برنامج الستات ميعرفوش يكدبوا الذي يقدم على قناة سي بي سي CBC وحلقة الاثنين 10 ديسمبر 2012
كفتة برغل و خضار سوتيه ودي صور المقادير والطريقة والشكل النهائي
الاكله الاولى كفتة برغل
المقادير
- 1/2 كوب لحمه مفرومه
- كوب برغل منقوع
- بصله مفرومه
- ملح - فلفل
- بهارات
- جوزة الطيب
- ملعقتين زيت
- ملعقتين زيت ذره
- أسياخ شيش طاووق
الطريقه
نضع اللحمه مع البرغل ونفرمهم فى الكبه مع البهارات وجوزة الطيب والملح والفلفل ونصنع منهم اصابع فى اسياخ الشيش ثم نضعها فى صينيه مدهونه زيت ثم نضع على وجه الاسياخ ملعقة زيت وندخلها فرن متوسط الحراره لمدة نصف ساعه ثم تقدم بجانب الخضار وبالهنا والشفا
الاكله الثانيه خضار سوتيه
المقادير
- جزر مكعبات
- بصله مفرومه
- كوسه مكعبات
- بسله
- مشروم شرائح
- فاصوليا خضراء
- ملح - فلفل
- رشة زعتر
- ملعقتين زيت زيتون
- كوب ماء
الطريقه
نضع البصل مع الزيت على النار ثم نقلبه قليلا ثم نضع الجزر ونقلب ونتركه على نار هادئه قليلا ثم نضع البسله والفاصوليا ولبسله ونضع قليل من الماء مع رشة زعتر وملح وفلفل ونتركها على نار هادئه حتى تنضج ثم نضع المشرو فى الاخر لمدة دقيقتين ونرفعها من على النار ونقدمها بجانب اسياخ الكفته وبالهنا والشفا
كفتة برغل و خضار سوتيه ودي صور المقادير والطريقة والشكل النهائي
الاكله الاولى كفتة برغل
المقادير
- 1/2 كوب لحمه مفرومه
- كوب برغل منقوع
- بصله مفرومه
- ملح - فلفل
- بهارات
- جوزة الطيب
- ملعقتين زيت
- ملعقتين زيت ذره
- أسياخ شيش طاووق
الطريقه
نضع اللحمه مع البرغل ونفرمهم فى الكبه مع البهارات وجوزة الطيب والملح والفلفل ونصنع منهم اصابع فى اسياخ الشيش ثم نضعها فى صينيه مدهونه زيت ثم نضع على وجه الاسياخ ملعقة زيت وندخلها فرن متوسط الحراره لمدة نصف ساعه ثم تقدم بجانب الخضار وبالهنا والشفا
الاكله الثانيه خضار سوتيه
المقادير
- جزر مكعبات
- بصله مفرومه
- كوسه مكعبات
- بسله
- مشروم شرائح
- فاصوليا خضراء
- ملح - فلفل
- رشة زعتر
- ملعقتين زيت زيتون
- كوب ماء
الطريقه
نضع البصل مع الزيت على النار ثم نقلبه قليلا ثم نضع الجزر ونقلب ونتركه على نار هادئه قليلا ثم نضع البسله والفاصوليا ولبسله ونضع قليل من الماء مع رشة زعتر وملح وفلفل ونتركها على نار هادئه حتى تنضج ثم نضع المشرو فى الاخر لمدة دقيقتين ونرفعها من على النار ونقدمها بجانب اسياخ الكفته وبالهنا والشفا