اعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه يعتبر الممبار من المحشيات المحببه واللذيذه والتى يفضلونه ويحبونه كثير من المجتمع وله قيمه غذائيه عاليه والنهارده عندى لكم طريقه عمل محشى الممبار بسيط وسهل جدا يارب يعجبكم
المقادير :-كيلو ونصف ممبار
3 كيلو ارز(ارز مصرى غير منقوع)
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى
طريقه الاستعمال:-
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماما من الماء( مهمه الخطوه دى علشان التحمير)
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
المقادير :-كيلو ونصف ممبار
3 كيلو ارز(ارز مصرى غير منقوع)
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى
طريقه الاستعمال:-
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماما من الماء( مهمه الخطوه دى علشان التحمير)
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد