مشاهدة فقرة الستات ميعرفوش يطبخوا من برنامج الستات ميعرفوش يكدبوا الذي يقدم على قناة سي بي سي CBC وحلقة السبت 5 يناير 2013 م
النهاردة ريتا هاتعملنا فراخ بالأناناس والصويا و أرز على الطريقه الأسيوي
الاكله الاولى فراخ بالأناناس والصويا
المقادير
- 1/2 ك صدور فراخ
- بصله مكعبات
- فلفل أخضر مكعبات
- 3 شرائح أناناس
- ملعقة سكر
- ملعقتين زيت ذرة
- ملعقتين زيت سمسم
- 3 ملاعق كاتشاب
- ملعقتين صويا صوص
- ملعقتين نشا
- 1/4 كوب ماء
- ملعقتين خل أبيض
- فلفل أسود
الطريقه
نضع رشة سكر على الفراخ مع رشه من النشا ونقلبهم جيدا ثم نضع ملعقة زيت ذره مع زيت سمسم على النار
ونضع عليهم الفراخ ونقلب حتى تاخذ لون ذهبى ثم نضع فى جانب الطاسه البصل والفلفل ونقلب ثم نضع
الاناناس ونقلب ثم نضع الصويا مع الخل والكاتشاب ونقلب قليلا ثم نضع ملعقة نشا على الماء ونقلب ونضعه
على الفراخ ونتركه قليلا حتى يتجانس مع الصوص ثم يقدم بجانب الارز وبالهنا والشفا
*****************************
الاكله الثانيه أرز على الطريقه الأسيوية
المقادير
- كوب أرز بسمتي مسلوق
- ملعقة سكر
- 2 بصلة خضراء
- 1/2 كوب ذره سكرى
- 1/2 كوب بسله بالجزر
- ملعقة ثوم بودره
- ملعقة خل أبيض
- قطعة فراخ مكعبات
- ملعقتين صويا صوص
- ملعقتين زيت سمسم
- 1 بيضة
- ملح - فلفل
الطريقه
نضع البصل الخضر مع الفراخ على النار ونشوحه مع زيت السمسم قليلا ثم نضع البسله بالجزر ونقلب مع
رشة فلفل وقليل من الثوم البودره ثم نضع الصويا على البيضه ونقلبهم ونضعهم فى الطاسه ونقلب سريعا ثم
نضع الارز ونقلب ثم نضع الذره السكرى ونقلب مع رشة السكر وفى الاخر نضع ملعقة من الخل وتقدم بجانب
الفراخ وبالهنا والشفا
فيديو الفقرة يوتيوب
النهاردة ريتا هاتعملنا فراخ بالأناناس والصويا و أرز على الطريقه الأسيوي
الاكله الاولى فراخ بالأناناس والصويا
المقادير
- 1/2 ك صدور فراخ
- بصله مكعبات
- فلفل أخضر مكعبات
- 3 شرائح أناناس
- ملعقة سكر
- ملعقتين زيت ذرة
- ملعقتين زيت سمسم
- 3 ملاعق كاتشاب
- ملعقتين صويا صوص
- ملعقتين نشا
- 1/4 كوب ماء
- ملعقتين خل أبيض
- فلفل أسود
الطريقه
نضع رشة سكر على الفراخ مع رشه من النشا ونقلبهم جيدا ثم نضع ملعقة زيت ذره مع زيت سمسم على النار
ونضع عليهم الفراخ ونقلب حتى تاخذ لون ذهبى ثم نضع فى جانب الطاسه البصل والفلفل ونقلب ثم نضع
الاناناس ونقلب ثم نضع الصويا مع الخل والكاتشاب ونقلب قليلا ثم نضع ملعقة نشا على الماء ونقلب ونضعه
على الفراخ ونتركه قليلا حتى يتجانس مع الصوص ثم يقدم بجانب الارز وبالهنا والشفا
*****************************
الاكله الثانيه أرز على الطريقه الأسيوية
المقادير
- كوب أرز بسمتي مسلوق
- ملعقة سكر
- 2 بصلة خضراء
- 1/2 كوب ذره سكرى
- 1/2 كوب بسله بالجزر
- ملعقة ثوم بودره
- ملعقة خل أبيض
- قطعة فراخ مكعبات
- ملعقتين صويا صوص
- ملعقتين زيت سمسم
- 1 بيضة
- ملح - فلفل
الطريقه
نضع البصل الخضر مع الفراخ على النار ونشوحه مع زيت السمسم قليلا ثم نضع البسله بالجزر ونقلب مع
رشة فلفل وقليل من الثوم البودره ثم نضع الصويا على البيضه ونقلبهم ونضعهم فى الطاسه ونقلب سريعا ثم
نضع الارز ونقلب ثم نضع الذره السكرى ونقلب مع رشة السكر وفى الاخر نضع ملعقة من الخل وتقدم بجانب
الفراخ وبالهنا والشفا
فيديو الفقرة يوتيوب