مشاهدة فقرة الستات ميعرفوش يطبخوا من برنامج الستات ميعرفوش يكدبوا الذي يقدم على قناة سي بي سي CBC وحلقة الاحد 9 يونيو 2013 م
النهاردة ميشيل هايعملنا فراخ كريسبى مع صوص مايونيز بالريحان ودى الطريقة والمقادير والشكل النهائي
المقادير
- 1/2 ك صدور فراخ
- ملعقة شطه
- ملعقة جنزبيل
- ملعقة بابريكا
- ملح - فلفل
- 2 كوب دقيق
- ملعقتين ماء بصل
- ملعقتين كريمه
- زيت للقلى
- كوب مايونيز
- ملعقتين جبنه رومي
- ملعقة بقدونس
- ملعقة ريحان
- ملعقتين خل
- ملعقة بصل مبشور
الطريقه
اولا نقطع الفراخ صوابع ونضع عليها ماء البصل ثم نضع عليها ملح وفلفل والجنزبيل والشطه والبابريكا ونقلبها جيدا ويفضل ان نتركها فتره ثم نضع القطع فى الدقيق ونغلفها فى الدقيق جيدا ثم نضعها فى الماء ونقلبها ثم نرفعها من الماء ونضعها فى الدقيق مره اخرى ثم نضعها فى الزيت ونقليها وستكون كرسبى جدا ثم نضعها فى طبق التقديم ونضع فى بوله المايونيز مع الخل والبصل المبشور وملح وفلفل والبقدونس والريحان والرومى المبشور ونقلب ونضعها بجانب الفراخ وبالهنا والشفا
فيديو الفقرة يوتيوب
النهاردة ميشيل هايعملنا فراخ كريسبى مع صوص مايونيز بالريحان ودى الطريقة والمقادير والشكل النهائي
المقادير
- 1/2 ك صدور فراخ
- ملعقة شطه
- ملعقة جنزبيل
- ملعقة بابريكا
- ملح - فلفل
- 2 كوب دقيق
- ملعقتين ماء بصل
- ملعقتين كريمه
- زيت للقلى
- كوب مايونيز
- ملعقتين جبنه رومي
- ملعقة بقدونس
- ملعقة ريحان
- ملعقتين خل
- ملعقة بصل مبشور
الطريقه
اولا نقطع الفراخ صوابع ونضع عليها ماء البصل ثم نضع عليها ملح وفلفل والجنزبيل والشطه والبابريكا ونقلبها جيدا ويفضل ان نتركها فتره ثم نضع القطع فى الدقيق ونغلفها فى الدقيق جيدا ثم نضعها فى الماء ونقلبها ثم نرفعها من الماء ونضعها فى الدقيق مره اخرى ثم نضعها فى الزيت ونقليها وستكون كرسبى جدا ثم نضعها فى طبق التقديم ونضع فى بوله المايونيز مع الخل والبصل المبشور وملح وفلفل والبقدونس والريحان والرومى المبشور ونقلب ونضعها بجانب الفراخ وبالهنا والشفا
فيديو الفقرة يوتيوب