النهارده هقولكم على طريقة سهله لتحضير السجق الاسكندرانى لعشاق المطبخ واللى دايما بيحبوا يعملوا كل كاكلاتهم بنفسهم النهاردا هتعرفوا تعملوا السجق الاسكندرانى اللى كلنا وكل ولادنا بيحبوه جدا بطريقه سهله جدا وبسيطه ومن غير تعب
المقادير :-
* كيلو سجق
* 3 حباب بصل متوسطة
* 5 حبات فلفل رومى الوان
* 4 حبات طماطم
* ملح وفلفل وزيت
* 2 ملعقة كاتشاب
الطريقة :-
قومى بتقطيع السجق الى حلقات وحمرية فى الزيت حتى يحمر جيدا ثم ضعى الملح والفلفل وقليل من الماء حتى يقترب من النضج ثم قطعى البصل الى قطع صغيره وقومى بتحميره فى الزيت ثم ضعى الفلفل والطماطم واتركيهم قليلا ثم ضعى السجق والكاتشب وقلبيهم جيدا واتركيهم على نار هادئة حوالى ربع ساعة .
طريقة عمل السجق الاسكندرانى
المقادير :-
* كيلو سجق
* 3 حباب بصل متوسطة
* 5 حبات فلفل رومى الوان
* 4 حبات طماطم
* ملح وفلفل وزيت
* 2 ملعقة كاتشاب
الطريقة :-
قومى بتقطيع السجق الى حلقات وحمرية فى الزيت حتى يحمر جيدا ثم ضعى الملح والفلفل وقليل من الماء حتى يقترب من النضج ثم قطعى البصل الى قطع صغيره وقومى بتحميره فى الزيت ثم ضعى الفلفل والطماطم واتركيهم قليلا ثم ضعى السجق والكاتشب وقلبيهم جيدا واتركيهم على نار هادئة حوالى ربع ساعة .