من الاكلات المصرية المعروفة باحدى اشهر محافظاتها وهى الاسكندرية هيا "السجق الاسكندرانى "
محافظة الاسكندرية بمطاعمها يطبخون معظم الوصفات بشكل خاص بهم فقد اشتهروا ب"الكبدة الاسكندرانى "الحوواشى الاسكندرانى "الكشك الاسكندرانى " اى معظم وجبات التيك اواى وانا انهاردة جبتلكم احدى هذه الوصفات الى هيا السجق الاسكندرانى بطريقة بسيطة وسهلة جدا وهتعجبكم باذن الله من الشيف سلمى من قناة فتافيت
مقادير الوصفة
بصل
توم
فلفل اخضر جوليان
سجق بلدى
ملح وفلفل
طريقة العمل
الاول بنجيب طاسة ونشوح البصل والتوم وبعدين الفلفل الاخضر كويس وبعدين نضيفلهم السجق ونسيبهم على النار مع بعض ونضفله مية يستوى فيها طبعا وناكلة مع العيش الفينو والبطاطس المحرمة وسلطة الطماطم