الباذنجان مين مننا مش بيحب المحشى و خصوصا لما يكون محشى بذنجان لكن النهارده انا جيبالكم طريقة محشى بذنجان على الطريقة الحلبية يعنى على الطريقة السورية
المقادير
بادنجان اسود
كوب برغل خشن ابيض
بقدونس
خمس طمطمات متوسطة الحجم
واحدة فلفل حمراء مفرومة ناعمة
واحدة فلفل خضراء مفرومة ناعمة
حمص منقوع ومسلوق جيدا حوالي كوب
بصلتين متوسطة الحجم
ملح
بهار
لحمة مفرومة
دبس رمان
الطريقة
طبعا انتى عارفة هتعملى ايه فى الباذنجان ثم حمصى البرغل على نار هادئة جدالبضع دقائق ثم توضع جميع المقادير فوقه الطماطم المخلوطة فى الخلاط ثم ضعى عليه الفلفل اللونين ويفضل تقطيع الفلفل صغنون جدا ثم ويوضع الحمص المسلوق وتخلط جميع المقادير مع بعض جيدا وطبعا الملح وباقى البهارات و يمكنك وضع البهارت اللى تحبيها حسب الرغبة ثم تحشى البادنجان جيدا ويرص بعد ها في الحلة و لعشاق المرقة يمكنهم اذابتها فى الشوربة التى يسقى بها الباذنجان وايضا ضعى فى الشوربة ثوم ناعم ونعناع ودبس الرمان ويمكن اضافة الليمون حسب الرغبة
ويوضع على نار هادئة
وبعد ان يستوي
تصفى الشوربة
ويترك حتى يبرد
ثم يرص في الطبق المناسب ويقدم
والف صحة وهنا
المقادير
بادنجان اسود
كوب برغل خشن ابيض
بقدونس
خمس طمطمات متوسطة الحجم
واحدة فلفل حمراء مفرومة ناعمة
واحدة فلفل خضراء مفرومة ناعمة
حمص منقوع ومسلوق جيدا حوالي كوب
بصلتين متوسطة الحجم
ملح
بهار
لحمة مفرومة
دبس رمان
الطريقة
طبعا انتى عارفة هتعملى ايه فى الباذنجان ثم حمصى البرغل على نار هادئة جدالبضع دقائق ثم توضع جميع المقادير فوقه الطماطم المخلوطة فى الخلاط ثم ضعى عليه الفلفل اللونين ويفضل تقطيع الفلفل صغنون جدا ثم ويوضع الحمص المسلوق وتخلط جميع المقادير مع بعض جيدا وطبعا الملح وباقى البهارات و يمكنك وضع البهارت اللى تحبيها حسب الرغبة ثم تحشى البادنجان جيدا ويرص بعد ها في الحلة و لعشاق المرقة يمكنهم اذابتها فى الشوربة التى يسقى بها الباذنجان وايضا ضعى فى الشوربة ثوم ناعم ونعناع ودبس الرمان ويمكن اضافة الليمون حسب الرغبة
ويوضع على نار هادئة
وبعد ان يستوي
تصفى الشوربة
ويترك حتى يبرد
ثم يرص في الطبق المناسب ويقدم
والف صحة وهنا