البيض المسلوق حسب طريقة الفلاحين ايام زمان في مصر الخير:
كمية من البيض - حسب عدد افراد الاسرة بمعدل من بيضة لاثنين - لكل فرد عدد بطاطس - متوسطة حسب عدد افراد الاسرة
وضع البيض والبطاطس في طنجرة مع الماء علي النار بعد غلي الماء نضيف قليل من الملح ( لساعد في تقشير البيض بدون معانة عندما نجد ان البطاطس استوي نصف استوي .يتم انزال الطنجرة من علي النار
يتم تقشير البيض والبطاس -
نضع علي النار طاسة بها معلقة من السمن البلدي او الزبدة السايحة ونضيف البيض المسلوق بعد التقشير والبطاطس بعد التقشير وتقطيعها لقطع متوسطة في الطاسة ونضيف اليها قليل من البهارات وقليل من الملح ونبدا في تغليبها لمدة 5 دقائق علي نار متوسطة نقدمها مع قليل من الجبن الابيض سخنة........سفرة هنية
كمية من البيض - حسب عدد افراد الاسرة بمعدل من بيضة لاثنين - لكل فرد عدد بطاطس - متوسطة حسب عدد افراد الاسرة
وضع البيض والبطاطس في طنجرة مع الماء علي النار بعد غلي الماء نضيف قليل من الملح ( لساعد في تقشير البيض بدون معانة عندما نجد ان البطاطس استوي نصف استوي .يتم انزال الطنجرة من علي النار
يتم تقشير البيض والبطاس -
نضع علي النار طاسة بها معلقة من السمن البلدي او الزبدة السايحة ونضيف البيض المسلوق بعد التقشير والبطاطس بعد التقشير وتقطيعها لقطع متوسطة في الطاسة ونضيف اليها قليل من البهارات وقليل من الملح ونبدا في تغليبها لمدة 5 دقائق علي نار متوسطة نقدمها مع قليل من الجبن الابيض سخنة........سفرة هنية