السلام عليكم ورحمه الله وبركاته سوف نقدم لكم زوار منتدى نجوم مصريه طريقه عمل بيكاتا الدجاج وهي اكله مختلفه ولذيذه عن باقي الاكلات التى تعودنا عليها وطريقه عملها سهله وبسيطه ومش هتأخد منك وقت وميزتها انها مختلفه تماما وشهيه تعالو معان نتعرف علي المقادير :
نصف كيلو دجاج مخلي من العظام "بانيه "
ملعقه كبيره زيت زيتون
ملعقه كبيره زبده
ملعقه كبيره عصير ليمون
ملح وفلفل
كوب مرقه دجاج
بقدونس مفروم وخضروات طازجه
تعالوا بينا نشوف طريقه التحضير :
قومى بوضع الفراخ في طبق وبعد ذلك تبيلها بالملح والفلفل ورشي علي الفراخ المتبله دقيق وتخلصي من الدقيق الزائد بعد ماتتغطى كلها بالدقيق وعلي نار هادئه نضع الطاسه وبها زيت الزيتون واضيفي الفراخ في الطاسه لمده ثلاث دقائق
حتى تحمر وفي نفس الوقت بعد ماتطلعى الفراخ من الطاسه ضعي مكانها زبده وعصير ليمون ومرقه دجاج وملعقه كبيره دقيق وتقلب علي نار هادئه حتى تتكون لديك صلصه
وعندما يبدأ الخليط في الغليان نضع الفراخ المحمره ونخلى الحراره متوسطه الي ان تنضج وتوضع بعد ذلك في طبق التقديم الفراخ اولا وبعد ذلك الصلصه
وبالهناااااااااااااا والشفاااااااااااااااااا
نصف كيلو دجاج مخلي من العظام "بانيه "
ملعقه كبيره زيت زيتون
ملعقه كبيره زبده
ملعقه كبيره عصير ليمون
ملح وفلفل
كوب مرقه دجاج
بقدونس مفروم وخضروات طازجه
تعالوا بينا نشوف طريقه التحضير :
قومى بوضع الفراخ في طبق وبعد ذلك تبيلها بالملح والفلفل ورشي علي الفراخ المتبله دقيق وتخلصي من الدقيق الزائد بعد ماتتغطى كلها بالدقيق وعلي نار هادئه نضع الطاسه وبها زيت الزيتون واضيفي الفراخ في الطاسه لمده ثلاث دقائق
حتى تحمر وفي نفس الوقت بعد ماتطلعى الفراخ من الطاسه ضعي مكانها زبده وعصير ليمون ومرقه دجاج وملعقه كبيره دقيق وتقلب علي نار هادئه حتى تتكون لديك صلصه
وعندما يبدأ الخليط في الغليان نضع الفراخ المحمره ونخلى الحراره متوسطه الي ان تنضج وتوضع بعد ذلك في طبق التقديم الفراخ اولا وبعد ذلك الصلصه
وبالهناااااااااااااا والشفاااااااااااااااااا