السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اهلا وسهلا بكل اعضائنا وزوارنا نجوم مصريه النهارده جايب لكم طريقة جديدة لعمل المهلبية بالجيلى وتعتبر المهلبية اكلة مميزة وممتعه للكبار والصغار ومغذية جدا ولها عدد من الطرق منها بالموز او بالمكسرات وغيرها واليكم طريقه عمل المهلبيه بالجيلى بخطوات سهله وبسيطه يارب تنال اعجابكم
[fb]494023[/fb]
مكونات المهلبية:
4 ملعقة كبيرة سكر- 4 ملعقة كبيرة نشا - 4 كوب لبن
مقادير الجيلي:
علبة صغيرة جيلي فراولة - علبة صغيرة جيلي برتقال- 2 كوب ماء
الطريقة:
لتحضير الجيلي: تدوّبي كل نوع جيلي دوبيه فى كوب ماء مغلى وحطّيهم في صينيتين، ودخّليهم الفريزر علشان يتماسكوا.
لتحضير المهلبية،اغلى اللبن وبعدين ضيفى السكر والفانيليا ودوبى النشا فى ميه او لبن ولما اللبن يغلى هدى النار وابدئ ضيفى النشا وانت بتقلبى بسرعه لحد ماتربط ولو انتى فى الشتا متخليهاش تربط قوى لان الجو هيخليها تمسك
قطّعي الجيلي بألوانه المختلفة على شكل مكعبات، وحطّي نصف كمية الجيلي في كاسات التقديم الشفافة، وبعد كده صبّي عليها المهلبية الساخنة، هتلاحظي إن مكعبات الجيلي بدأت تسيح شوية، لكن مش هتدوب تماما، وبعد كده حطّي الكاسات في الثلاجة علشان المهلبية تتماسك.و طلّعي الكاسات من الثلاجة، وضيفي عليها مكعبات الجيلي الباقية عندك
بالهنا والشفا.
اهلا وسهلا بكل اعضائنا وزوارنا نجوم مصريه النهارده جايب لكم طريقة جديدة لعمل المهلبية بالجيلى وتعتبر المهلبية اكلة مميزة وممتعه للكبار والصغار ومغذية جدا ولها عدد من الطرق منها بالموز او بالمكسرات وغيرها واليكم طريقه عمل المهلبيه بالجيلى بخطوات سهله وبسيطه يارب تنال اعجابكم
[fb]494023[/fb]
مكونات المهلبية:
4 ملعقة كبيرة سكر- 4 ملعقة كبيرة نشا - 4 كوب لبن
مقادير الجيلي:
علبة صغيرة جيلي فراولة - علبة صغيرة جيلي برتقال- 2 كوب ماء
الطريقة:
لتحضير الجيلي: تدوّبي كل نوع جيلي دوبيه فى كوب ماء مغلى وحطّيهم في صينيتين، ودخّليهم الفريزر علشان يتماسكوا.
لتحضير المهلبية،اغلى اللبن وبعدين ضيفى السكر والفانيليا ودوبى النشا فى ميه او لبن ولما اللبن يغلى هدى النار وابدئ ضيفى النشا وانت بتقلبى بسرعه لحد ماتربط ولو انتى فى الشتا متخليهاش تربط قوى لان الجو هيخليها تمسك
قطّعي الجيلي بألوانه المختلفة على شكل مكعبات، وحطّي نصف كمية الجيلي في كاسات التقديم الشفافة، وبعد كده صبّي عليها المهلبية الساخنة، هتلاحظي إن مكعبات الجيلي بدأت تسيح شوية، لكن مش هتدوب تماما، وبعد كده حطّي الكاسات في الثلاجة علشان المهلبية تتماسك.و طلّعي الكاسات من الثلاجة، وضيفي عليها مكعبات الجيلي الباقية عندك
بالهنا والشفا.