بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل سيدات المطبخ اللى محتاره تعمل ايه كل يوم فى المطبخ فالنهارده جايب لكم طرق مختلفه لعمل اكلات كباب حله والكبده والبانيه والشاورما والكفته بخطوات سهله وجديده لان هذه الاكلات تعتبر من الاكلات اللذيذه والمفضله والمحبوبه لدى الكبار والصغار واليكم طرق هذه الاكلات بخطوات جديده يارب تعجبكم
اولا طريقه عمل كباب حله
المكونات:-
كيلو لحمة مكعبات مسلوقة
طريقه التحضير:
نسلق الحمة اولا ونحضرها وبعد ذلك نشوح البصل فى معلقه سمنه مع زيت لما تلاقى لونه دخل يصفر حطى الثوم المهروس وسيبى البصل يتحمر وبعدين ننزل مكعبات اللحم مع البصل وقلبى انا كنت حطيت معها قطع بطاطس مكعبات وحطى البهارات اللحم وكبابه الصينى والفلفل وتسيبها لحد ما تنزل مياتها عشان هتنزل الصوص بتاعها لما تلاقى الصوص بيقل زودى نصف كوب ماء ساخن اهم شئ ساخن مش بارده عشان البارده هتخليها صعبه انها تستوى بسرعه
ملحوظه لما تكون لحمه موزه ومسلوقه مش بتاخد وقت فى الاستواء
وتقدم مع رز ابيض وعيش
*****************************************
ثانيا طريقه عمل الكبدة
المكونات:-
فلفل اخضر+توم بودرة + ثووم عادى+ فلفل اسود +بصل بودرة
طريقه التحضير:
نقطع الكبدة او نضربها فى الكبة وبعد ذلك نحمر الكبدة فى السمنة وبعدين ننزل الفلفل والتوابل ولما تستوى تحطى المح والتوم والفلفل الاخضر وتبقة رروعة وتقدم معاها سلطة طحينة او اى سلطة خضراء
**************************************
ثالثا طريقه عمل البانيه:
المكونات:-
2 حبه بصله كبار + 1/2 بانيه + ملح + فلفل + معلقه مسترده + معلقة سمنة
طريقه التحضير:
اول حاجه ببشر البصل وبعد بشرالبصل ضيفى عليه ملح وفلفل ومعلقه مسترده وقلبتهم مع بعض
وحضرى الصينيه اللى هاتعملى فيها البانيه وخدى نصف البصل وافرديه كده فى القاع بعد كده رصي البانيه فوق البصل وبعدين ضفى بقي البصل اللى فاضل عندى ومعلقه سمنه وولعى البوتجاز واول ما تلاقيها هتبدء تغلى هدى النار عليها خالص وسيبيها تطيب مع نفسها وكل عشر دقايق قلبيها من الناحيتين وزودى نص كوب ماء واول ما ميتها تبدء تنشف هتلاقيها بتتحمر من معلقه السمنه اللى كنا ضيفنها معاها فى الاول
----------------------------
رابعا :- طريقه عمل الشاورما
مقادير:
1/2 كيلو لحم قطع اوبفتيك
مقدار ماء بصل
3 ملعقة خل كبيرة
مقدار ملح وفلفل وبهارات
2 حزمة بقدونس
3 ثمرات طماطم جامدة كبيرة
4 ثمرات فلفل أخضر كبيرة
التحضير:
يقطع اللحم شرائح طويلة رفيعة ويتبل بماء البصل والخل لمدة ساعتين.ويقطع الطماطم والفلفل لمكعبات صغيرة والبقدونس يفرم ويوضع اللحم على النار ويقلب حتى يصبح لونه غامق ثم تقلل النار من تحته. كلما تشرب اللحم ماءه يزاد له نصف كوب ماء حتى يقارب على النضج.و عندها يمكنك إضافة الملح والتوابل والفلفل الأخضر.و بعد تمام نضجه يضاف الطماطم والبقدونس وتغلق النار مباشرة.
ملاحظات:
إذا لم يكن لديك وقت لترك اللحم في التتبيلة يمكنك وضعه على النار مباشرة بماء البصل والخل.
لا يوضع الطماطم والبقدونس قبل انتهاء نضج اللحم لأن الطماطم تخرج ماء وهي على النار وهذا ليس مطلوبا، وأما البقدونس فيفقد رائحته النفاذة.و يستخدم شاورما اللحم في السندوتشات مع الطحينة.
----------------
خامسا:- طريقه عمل كفته سريعه وهايله
المقادير:
1/2 كيلولحم مفروم
2 ملعقة برغل كبيرة
عدد 1 بصلة متوسطة
عدد 2 فص ثوم
عدد 4 عيدان بقدونس
مقدار ملح فلفل بهارات
التحضير:
يسلق البرغل و يصفى و يفرم البصل و الثوم و البقدونس و البرغل+التوابل فى الكبة وتعجن المكونات السابقة مع اللحم و تصبع الكفتة و توضع فى صينية مدهونة بقليل من الزيت وتغطى الصينية بورق الالومنيوم وتوضع على النار لمدة 15 دقيقة تحمر الكفتة على النار عند موعد الاكل
ملاحظات:
اذا احببت ان تضيفى رائحة الشواء.....ضعى على الكفتة بعد التحمير قطعة فحم متوهجة وضعى عليها ملعقة سمن وغطيها بالالومنيوم
--------------