السلام عليكمرحمه الله وبركاته
لكل الاعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق الكبده والمكرونه النهارده جيبالكم اجمل طريقه لعمل الكبده الاسكندرانى وعمل المكرونه أسباجتى بالجبنة الرومى من مطبخى الخاص واليكم اجمل الطرق بخطوات سهله وبسيطه يارب تعجبكم
كبده أسكندرانى بطريقتى الخاصة
المكونات :
1: ربع كبده مقطع شرائح رفيعه او مكعبات صغيره
2: بقدونس _ ( ملح وفلفل اسمر وكمون)
3: 5 فصوص ثوم
4: بصلة صغيره
5: حبة1 طماطم
6: فلفل اخضر
الطريقة :
نقطع البصل لقطع صغيرة جدا ونقطع الثوم او افرمية انا بعمله بالسكينة ونقطع الطماطم قطع صغيره ونضع الطاسة على نار متوسطة ونضع بها ملعقه سمن و نضع البصل والثوم والطماطم والفلفل الاخضر ويادوب البصلة بس لونها يصفر وبعدين نضع الكبده ونقلب وبعدين الملح والفلفل والكمون والبقدونس ونتركها 15 دقيقة او 10 دقائق على النار
وتقدم
----------------
: مكرونة أسباجتى بالجبنة الرومى
المكونات :
نص كيلو مكرونة اسباجتى
قطعه جبن رومى مبشورة
الطريقة
نضع ماء وزيت وملح بوعاء ونتركة على النار حتى الغليان ثم نضع المكرونة به لحين النضح
وتصفى تحت الماء البارد وتقدم فى طبق وعليها من فوق جبنه رومى أو أى نوع جبنه انتى تحبيه