نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




طريقه عمل الفسيخ المملح من مطبخى روعه - اجمل واحلى طريقه لعمل الفسيخ بالصور - طريقه تحفه وسهله جدا

 

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق الفسيخ والملوحه النهارده ياحبايبى جيبالكم من مطبخى طريقة عمل الفسيخ المملح بالصور في البيت ويعتبر الفسيخ محبوب لدى الجميع وخاصه فى المناسبات على شم النسيم مثلا بنلاقى زحمه وطوابير على بتاع الفسيخ طيب وليه ماتعمليه فى البيت بطريقه صحيه وامنه واليكم اجمل واسهل طريقه لعمل الفسيخ فى البيت يارب تعجبكم



سمك بوري" لكيلو سمكتين"[/I]
نص كيس ملح خشن

2 معلقه كبيره شطه

و اكياس جديده


و حته قماش



الطريقه:

اول حاجه نجيب السمك طازه ... و حطي 100 خط علي طازه

و مانغسلوش و مانعملش فيه اي حاجه


[/SIZE][/FONT]
و بعدين نجيب جرنان و نحط عليه السمك بالشكل ده



لحد مايصفي كل الدم

لمده لا تقل عن 12 ساعه

يعني تحطيه بالليل و تعمليه الصبح







وبعدين تجيبى الشطة والملح

وبعدين تفتحى خياشيم السمكة كده على الأخر

شايفاها حمرا أزاى لأنها طازه



و بعدين نحشي خياشمها دي بالملح و الشطه

تجيبي الملح و الشطه و تلخبطيهم علي بعض

و بعدين تحشي لحد ما تحسي انها هاتفرقع و تضغطي عكده بصوابعك علي الخياشيم المحشيه دي

هتلاقي الملح بيخش لجوه كده و بيتكبس

كده زي



و تعملي كده في كميه السمك اللي عاندك

و بقي شويه من الملح و الشطه دول...

هاقولك هانعمل بيهم ايه
حلو ..... حلو

تجيبي بقي كيس نايلون و تحطي فيه شويه ملح و شطه كده

بس ماتحطيش اكتر من سمكتين في الكيس الواحد



اهو الكيس فوق

تعالي بقي نحط السمك بعد ماحشيناه
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل


واحده عكس التانيه
كده زي



و نروح رشين عليه شويه كمان من الملح و الشطه

و نربط الكيس الاولاني كويس قوي

و نلفه في كيس نايلون تاني




و بعين تلفيه في كذا كيس

يعني حوال 5 كده

و بعدين اخر حاجه نلفه في مشمع

او كيس تخين علشان مايطلعش ريحه

كده


و بعدييييين بقي
نحطه في حته كده بعيد شويه
يعني في درفه مطبخ اللي تحت
او اللي عندها دولاب بلكونه
او اي حته مداريا
بصي بقي ركزي شويه معايا
احنا مش هانفتح الفسيخ خالص

اول 3 ايام.... مش هانيجي جانبه خالص
من بدايه اليوم الرابع لحد اليوم 15
كل يوم نقلبه مره
و هو ملفوف زي ماهو

يعني بنقلب اللفه كلها

الكيس كله

ازاي بقي
هو دلوقتي معدول نقوم محركينه كده كأنه نام علي الجنب الشمال
و بكره نخليه ينام علي بطنه
و بعده نخليه علي الجنب اليمين
و بعده نخليه تاني يتعدل
يعني بيلف
كل يوم حركه واحده بس
يعني اول ماتصحي الصبح حركيه و انسيه بقي لحد تاني يوم الصبح
الحركه دي مهمه قوي
لانها بتخليه يستوي
طيب هايطلع ريحه... اه هايطلع ريحه بس اول تلات ايام بس
و بعدين هايبقي فيه ريحه... اه بس خفيفه قوي
طيب خلصو ال15 يوم
تكوني بقي مجهزه القعده
بصل اخضر و عيش و ليمون و ياسلام بقي لو عودين نعناع علشان الشاي اللي بعده
و هاوريكو صورته حالا
استنوني
تعالي شمي بقي" قاصدي " شوفي الصور
ده شكله لما فتحته بعد 15 يوم

و شلت كيس ورا كيس ورا كيس

ياااااااه

كتير قوي

المهم... اهه شكله قبل ما اطلعه من اخر كيس




اهو بقي يا ستي الفسيخ

و دي بقي لما طلعتو من الكيس

بس اهم حاجه خلي بالك افرشي جرنان واعملي احتياطاتك




طبعا تجيبي سكينه و تشيلي كل القشر بتاعه

و بعدين تبلي ايدك ميه و تمسحي الفسيخه كده من برا ..

علشان تشيلي القشر اللي لازق عليها

و بعدين تقطعي راسها و ترميها

و بعدين تفتحيها كده و تشيلي بطنها

و بيبقي شكلها كده




[/COLOR][/SIZE]
[/CENTER]






المقال "طريقه عمل الفسيخ المملح من مطبخى روعه - اجمل واحلى طريقه لعمل الفسيخ بالصور - طريقه تحفه وسهله جدا" نشر بواسطة: بتاريخ:



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
طريقه عمل السجق من مطبخى تحفه- بالصور والخطوات اجمل واسهل طريقه لعمل السجق - طريقه سريعه التحضير
طريقه عمل مكرونه باشميل من مطبخى تحفه - اجمل واطعم طريقه لعمل المكرونه الباشميل - طريقه سهله وسريعه التحضير
اجمل طريقه لعمل القرنبيط المقلى بالخلطه - طريقه تحفه وسهله جدا - طريقه عمل القرنبيط جميله وسريعه التحضير
اجمل واسهل طريقه لعمل النشون البيتى - اسرع طريقه لعمل لانشون من مطبخى- طريقه تحفه
طريقه عمل كيك الشاى تحفه - اجمل واحلى واسهل واسرع طريقه لعمل الكيك- طريقه روووعه

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية